Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Meb Yayınları Türk Kültür ve Medeniyet Tarihi Ders Kitabı Cevapları

Türk Kültür ve Medeniyet Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 229

Türk Kültür ve Medeniyet Tarihi Ders Kitabı Sayfa 229 Cevapları Meb Yayınları ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Türk Kültür ve Medeniyet Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 229

Mehmet Ruhî’nin Atatürk Köylülerle ve Türk Ordusunun İstanbul’a Girişi, Sami Yetik’in Eski Ankara’dan, İbrahim Çallı’nın Emirgan (Görsel 6.62) ve Avni Lifij’in Akgün, Karagün adlı eserleri bu dönemin önemli resim çalışmaları arasında yer almıştır. Yine bu dönemde Türk resim sanatında ilk kadın ressam olarak kabul edilen Mihrî Müşfik, portre ve figür temalarına ağırlık vererek kendine özgü bir stil geliştirmiştir. 1937 yılında Güzel Sanatlar Akademisi resim bölümü başkanlığına getirilen Fransız ressam Leopold Levy (Leopal Leviy), Türk resmine Görsel 6.62: Emirgan (İbrahim Çallı) ve ressamlığına önemli katkılarda bulunmuştur.

Heykel
Osmanlı Devleti’nde Sanayi-i Nefise Mektebi’nin 1882 yılında kurulmasıyla birlikte heykel sanatında birtakım gelişmeler olmuş ancak bu sanat yeteri kadar topluma ulaşıp yaygınlaşamamıştır. Cumhuriyet Dönemi’nde heykeltıraşlığa da diğer sanat dallarında olduğu gibi önem verilmiş, özellikle 19301u yıllarda heykeltıraş sayısında kayda değer bir artış olmuştur. Kil, alçı, bronz ve taş gibi malzemelerle çalışan dönemin heykeltıraşları, doğayı ve klasik yapıtları inceleyerek kendilerini geliştirmişlerdir.

Müzik
Cumhuriyet Dönemi’ndeki yenileşme ve çağdaşlaşma hareketi, müzik alanında da hızla devam etmiştir. Atatürk’ün öncülük ettiği bu yenileşme hareketleri sonucunda Ankara’da Musiki Muallim Mektebi açılmış, II. Mahmut Dönemi’nde açılan Mızıka-yı Hümâyun, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’na dönüştürülmüştür. 1926 yılında Darü’l-elhan (müzik okulu), Konservatuar adını almış, Ankara Devlet Konservatuarı ve İstanbul Belediye Konservatuarı kurulmuştur. Atatürk, toplumun değerlerinden kopmadan çağın getirdiği yeniliklerden faydalanarak ulusal nitelikli bir müzik anlayışı oluşturmak istemiştir. Bunu gerçekleştirebilmek için de halk ezgilerinin derlenmesi ve tasnifi ile Batı müziği eksenli eğitimin alt yapılarının hazırlanması için çalışmalar yapmıştır.

  • Cevap: Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır.

Türk Kültür ve Medeniyet Tarihi Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 229 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!