Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ
1. Sınıf Türkçe Meb Yayınları

Uzay Metni Cevapları (1. Sınıf Türkçe)

Uzay Metni Uzay metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları 1. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 (Doğa ve Evren)

 Metni Cevapları

 1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 56 Cevabı

1. ETKİNLİK

Hangi konuşmayı kim yapmıştır? Konuşma balonları ile ait oldukları görselleri eşleştirelim.

  • Cevap:

 1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 57 Cevabı

2. ETKİNLİK 

Haydi, kelimelerle cümle yazalım.

  • Cevap:

Güneş → Güneş bizi ısıtıyor.

teleskop →

akanyıldız →

astronot →

3. ETKİNLİK 

Uzay denince aklıma “Güneş” geldi. Haydi, sen de Güneş denince aklına gelenleri yaz.

  • Cevap:

 1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 58 Cevabı

4. ETKİNLİK 

Okudum, anladım, cevaplıyorum.

1) Dünyaya en yakın yıldız hangisidir?

  • Cevap:

2) Uzay ne ile incelenir?

  • Cevap:

3) Gökyüzünde yıldızlar neden küçük gözükür?

  • Cevap:

 1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 60 Cevabı

5. ETKİNLİK 

Karışık hecelerden görsellerin adlarını bulalım. Aynı renge boyayalım.

  • Cevap:

 1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 61 Cevabı

6. ETKİNLİK 

Uzay aracı ile uzaya gittiniz. Kemerlerinizi çözdünüz. Birden uçmaya başladınız. Aaaa! Neler oluyor? Yazalım. Resmini yapalım. Yazdıklarımızı paylaşalım.

  • Cevap:

 1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 62 Cevabı

7. ETKİNLİK 

Haydi, şiiri bakarak yazalım.

  • Cevap:

 1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 63 Cevabı

8. ETKİNLİK 

Noktalama işaretlerini uygun yerlere yazalım.

  • Cevap:

Mehmet ne zaman geldi()

Bilge Görkem()in kalemini almış()

Selim() in kardeşi oldu()

Mine hangi kitabı aldı()

Annem yemek yapıyor()

1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları 6. Tema Doğa ve Evren Sayfa 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 Uzay Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Bu içeriğe emoji ile tepki ver

İlgili Yazılar

YORUM YAPMAK İSTER MİSİN?
**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!

Close