Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
Evvel Video
3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları

Yanlış Adres Metni Etkinlik Cevapları (3. Sınıf Türkçe)

Evvel YouTube

Yanlış Adres metni cevapları ve soruları, Sonuç Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 276-277-278-279-280-281-282-283-284-285 (Bilim ve Teknoloji)

Yanlış Adres Metni Cevapları

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 276 Cevabı

HAZIRLIK

1. Haberleşme araçları içinde en yaygın olanı hangisidir?

  • Cevap: Bence internettir. Çünkü ne ararsanız hemen karşınıza çıkıyor.

2. Siz hangi haberleşme araçlarını kullanıyorsunuz?

  • Cevap: Ben en çok telefon ve interneti kullanıyorum.

3. Elektronik posta ne demektir? Bu konuda neler biliyorsunuz?

  • Cevap: Eskiden kağıtlara mektuplar yazılırdı. Şimdi ise daha hızlı gideceği için internet üzerinden yazılan kısa mektuplar dediğimiz ısa e-posta elektronik postaları kullanıyoruz.

4. Genel ağ nedir? Genel ağın faydaları neler olabilir?

  • Cevap: İnternetin diğer adı da genel ağdır. Genellikle ödev yapmak, bilgi aramak, oyun oynamak için kullanmaktayız.

İki kargo görevlisi, birlikte taşıdıkları koliyi kapının önüne indirdiler.
Görevlilerden biri cebinden bir zarf çıkardı.
– Hanımefendi, hayırlı günler. Bilgisayarınızı getirdik. Kapı numaranızı yanlış yazmışlar fakat önemli değil. Akşam saat sekizde teknik serviste görevli bir arkadaşımız evinize gelecek. Lütfen, kolinizi sağlam olarak teslim aldığınıza dair şu kâğıdı imzalayın. Bilgisayarınız hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın, dedi

1. ETKİNLİK

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 281 Cevabı

Aşağıda verilen genel ağ sitesini inceleyelim. Gördüklerimizin ne anlama geldiğini anlatalım.

  • Cevap: Sitenin genel ağ adresi, sitenin hangi bölümlerinin olduğu sitede ne tür görsellerin olduğu vardır.

2. ETKİNLİK 

Metinle ilgili üç soru hazırlayarak arkadaşlarımıza soralım.

  • Cevap:

Bilgisayar pahalı mıdır?
Bilgisayar öğrenmek için kurs gerekli midir?
Bilgisayar hangi amaçlarla kullanılmalıdır?

3. ETKİNLİK 

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 282 Cevabı

Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayalım.

  • Cevap:

4. ETKİNLİK 

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 283 Cevabı

Aşağıdaki hikâye haritasını “Yanlış Adres” metnine göre tamamlayalım.

  • Cevap:

Kahramanlar: Evin küçük kızı, annesi, babası ve kargo şirketi elemanları

Yer: Kızın evi İğde sokakta.

Olay: Yanlış adrese gelen bir bilgisayar varmış sonra babası kıyamamış bilgisayarı kızına almış.

5. ETKİNLİK 

Metne farklı bir başlık yazalım.

  • Cevap: BENİM DE BİLGİSAYARIM OLDU

Arkadaşlar, bilgisayarlar hayatımızı nasıl kolaylaştırmakta?

  • Cevap: Her türlü işimizi ödevimizi bilgisayar ile yapabiliriz. Oyun oynayabilir, arkadaşlarımızla görüntülü konuşabiliriz.

Gelecekte bilgisayarlarda ne gibi gelişmeler olabilir? Eğitim ve öğretimde bilgisayarlardan nasıl yararlanılır?

  • Cevap: Bence gelecekte göz teması ile bilgisayarlar açılacak çok uzak yerlerle bile sanki yanımızdaymış gibi üç boyutlu konuşabileceğiz.

Metinde geçen “kargo”, “koli”, “kâğıt”, “sürpriz”, “marifet”, “fedakârlık”, “ambalaj” kelimelerinin telaffuzlarını doğru yapmaya çalışın.

  • Cevap: Yapınız.

6. ETKİNLİK 

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 284 Cevabı

Metinde anlatılanları oluş sırasına göre yazalım.

  • Cevap: Eve yanlışlıkla bir bilgisayarın gelmesi, Yanlışlığın fark edilmesi ama kız üzülmesin diye babasının bilgisayarı kızına hediye etmesi, kızın çok sevinmesi.

7. ETKİNLİK 

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 285 Cevabı

Metinden alınmış aşağıdaki bölümü, verilen alana yeniden yazalım.
Babam,
– Bilgisayar, faydalı işler için kullanılırsa bilimde ve teknolojide sınırsız işler yapar. İnsanoğlunun en büyük yardımcılarından biri olur. Onunla dünyaya binlerce kapı açarsın, dedi.
Ertesi günün akşamı bilgisayar şirketinden tekrar gelen teknik görevli, bana iki saatlik ücretsiz bir kurs verdi.
Bilgisayarımı nasıl kullanacağımı öğrendim.

  • Cevap: Bu etkinliği defterinize siz yapmalısınız.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 8. Tema Bilim ve Teknoloji Sayfa 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285 Yanlış Adres Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Bu içeriğe emoji ile tepki ver
23
19
7
6
51