Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
1. Sınıf Türkçe Cem Yayınları

Yaşasın Bilgisayar Dinleme Metni Etkinlik Cevapları (1. Sınıf Türkçe)

Yaşasın Bilgisayar Dinleme metni cevapları ve soruları, Cem Yayınları 1. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 40-41-42-43-44-45-46-47-48-49 (Bilim ve Teknoloji)

Yaşasın Bilgisayar Dinleme Metni Cevapları

 1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cem Yayınları Sayfa 41 Cevabı

HAYDİ BİRAZ KONUŞALIM

Bilgisayarı nerelerde kullanırız?

  • Cevap: Bilgisayarı evde, okulda, hastanede kullanırız.

1. ETKİNLİK

Resmi dikkatlice izledikten sonra dinleyeceğimiz metinle ilgili tahminlerimizi yazalım. 

  • Cevap: Sınıfa getirilen yeni teknolojik bir alet.

2. ETKİNLİK 

 1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cem Yayınları Sayfa 42 Cevabı

 1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cem Yayınları Sayfa 41 Cevabı

Bilgisayar ekranında yazan sözcükleri anlamlarıyla eşleştirebilir misin?

  • Cevap:

Televizyon gibi elektronik cihazları uzaktan açıp kapamada, kanal değiştirmede kullanılan araç (kumanda)
İçine filmlerin, seslerin ve resimlerin kaydedildiği araç, (CD)
İçinde izleyicilerin film izlediği yer, (sinema)
Bilgisayar ve televizyon gibi cihazların görüntülerini duvar ya da perdeye yansıtan cihaz. (projeksiyon)

3. ETKİNLİK 

 1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cem Yayınları Sayfa 43 Cevabı

Haydi, kutucuklarda yazan sözcükleri kullanarak birer cümle yazalım.

  • Cevap:

 1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cem Yayınları Sayfa 43 Cevabı

4. ETKİNLİK 

 1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cem Yayınları Sayfa 44 Cevabı

Dinlediğimiz metne göre aşağıdaki sorulan cevaplayalım.

1. Öğretmenin öğrencilerine yaptığı sürpriz nedir?

  • Cevap: Sınıfa getirmiş olduğu projeksiyon cihazı.

2. Projeksiyon makinesi ne işe yarar?

  • Cevap: Bilgisayar ekranını perdeye yansıtmaya yarıyor.

3. Çocuklar ödevlerini özenle yapınca öğretmen çocuklara ne ödül verdi?

  • Cevap: Çocuklar ödevlerini özenle yapınca öğretmen çocuklara film izleme ödülü (Aslan Kral) vermiş.

5. ETKİNLİK 

Dinlediğin metnin konusunu yazabilir misin?

  • Cevap: Projeksiyon cihazının bize sağladığı faydalar.

6. ETKİNLİK 

Haydi, dinlediğimiz metne farklı bir başlık yazalım.

  • Cevap: YAŞASIN TEKNOLOJİ.

7. ETKİNLİK 

 1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cem Yayınları Sayfa 45 Cevabı

Resimlerdeki cihazların adlarını altlarına yazabilir misin?

  • Cevap:

 1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cem Yayınları Sayfa 45 Cevabı

8. ETKİNLİK 

 1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cem Yayınları Sayfa 46 Cevabı

Haydi, Elanın isteklerini yerine getirelim.

  • Cevap:

Resimdeki makinelerin ismini aşağıya yazar mısınız?

  • Cevap: Telefon, çalar saat, iş makinesi, ütü.

Makineleri ve sesleri aşağıya yazar mısın?

Makine: Telefon
Çıkardığı ses: zırrrrrrr

*********

Makine: Çalar saat
Çıkardığı ses: Tik Tak

*********

Makine: İş makinesi
Çıkardığı ses: Hırnnnn

*********

Makine: Ütü
Çıkardığı ses: Pıssss

 1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cem Yayınları Sayfa 47 Cevabı

Robotumun tekrar yürümesi için neler yapmalıyım?

  • Cevap:

Makineler neyle çalışır?,

Çamaşır makinesi elektrikle çalışır.
Buzdolapları elektrikle çalışır.
Cep telefonları batarya ile çalışır. 
Saatler pille çalışır. 

9. ETKİNLİK 

 1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cem Yayınları Sayfa 48 Cevabı

Bir mucit olsaydın nasıl bir icat yapmak isterdin? İcadının resmini çizip özelliklerini yazabilir misin?

  • Cevap:

İcadımın Özellikleri:

  • Cevap:  Çatalın ucunda bir fan var, yemeği alır almaz sıcak olan yemeği soğutmaya başlıyor, böylece küçük çocuklar rahatça yemek yiyebilecek.

10. ETKİNLİK 

 1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cem Yayınları Sayfa 49 Cevabı

Haydi yarım kalan yazımızı tamamlayalım,
Utku, çok akıllı bir çocuktu, Sürekli yeni icatlar yapardı, Bir sabah, babası gazete okurken gözüne bir şey takılmıştı, Bu takılan şey biraz aklını kurcaladı, Ancak haberi görünce ve biraz düşününce daha önce yapmadığı bir icat yapmaya karar verdi, Gazetede gördüğü şey ise bir “zaman makinesi” idi. Bu düşünceyi ailesi ile paylaştı

  • Cevap: Zaman makinesi ile ilgili sorular sordu. Zaman makinesinin yapılıp yapılamayacağını merak etti. Zaman makinesi fikri Utku’yu çok heyecanlandırmıştı. Büyüyünce bir zaman makinesi yapmış olduğunu hayal etti.

1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cem Yayınları 2. Tema Bilim ve Teknoloji Sayfa 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 Yaşasın Bilgisayar Dinleme Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2022 Ders Kitabı Cevapları

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!