Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Biyoloji Pasifik Yayınları

10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Pasifik Yayınları Sayfa 170

“10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 170 Pasifik Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Pasifik Yayınları Sayfa 170

14. Biyolojik birikim, kirletici maddelerin besin zincirinde üreticiden tüketiciye doğru artan yoğunlukta bulunmasıdır. Bu durumun bir sonucu olarak bir göl suyuna karışan zehirli bir maddenin aşağıdaki canlılardan hangisinin dokularında en yüksek oranda bulunması beklenir?

A) Fotosentez yapan algler
B) Göldeki balıkları avlayarak beslenen insanlar
C) Diğer balıklarla beslenen büyük balıklar
D) Omurgasız hayvanları yiyen balıklar
E) Alglerle beslenen omurgasız hayvanlar

  • Cevap: B

15. Bir canlının herhangi bir faktör karşısında varlığını devam ettirebildiği alt ve üst sınırlar arasında kalan aralığa “ekolojik tolerans (hoşgörü)’’ aralığı denir. Organizmaların abiyotik bir faktördeki değişime verdiği tepki, aşağıdaki gibi bir grafik ile gösterilebilir. Grafikte bir canlı türünün belirli bir abiyotik faktör altında birey sayısındaki değişim gösterilmiştir. Bu canlı ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) Grafikteki abiyotik faktörün belirli bir aralığında yaşamını sürdürebilir.
B) I numaralı zaman aralığında canlı için koşullar uygundur.
C) Abiyotik faktörün I ve II numaralı zaman aralıklarındaki miktarına toleransı düşüktür.
D) Abiyotik faktörün III numaralı zaman aralıklarındaki miktarına toleransı yüksektir.
E) I ve V numaralı zaman aralıklarında ortamda canlı bulunmaz.

  • Cevap: B

İki farklı coğrafi alanda araştırma yapan bir ekolog, bu alanlardaki canlı türlerinin sayısının aynı olduğunu belirlemiştir. Çalışılan iki alanın biyolojik çeşitlilik bakımından aynı değere sahip olduğu söylenebilir mi? Alanlar arasında başka hangi özelliklerin karşılaştırılması gereklidir?

  • Cevap: Hayır, sadece canlı türlerinin sayısının aynı olması, iki alanın biyolojik çeşitlilik bakımından aynı değere sahip olduğu anlamına gelmez. Alanların tür bileşimi, genetik çeşitlilik, ekosistem işlevselliği ve türler arasındaki etkileşimler gibi özellikleri de karşılaştırılmalıdır.

Yerkürede bugün mevcut olan su miktarı, binlerce yıl önce Buzul Çağı’ndaki su miktarı ile hemen hemen aynıdır. Bununla birlikte Dünya’nın bazı yerlerinde giderek daha fazla su kıtlığı çekilmektedir. Bu durumun neden kaynaklandığını düşünüyorsunuz? Su kaynaklarını kullanırken yapılan hangi eylemlerin bu duruma yol açtığını açıklayınız. İnsanların temiz su kaynaklarına ulaşmasının önemini tartışınız.

  • Cevap: Bu durum, suyun yanlış ve aşırı kullanımı, kirlilik ve iklim değişikliklerinden kaynaklanmaktadır. Tarım, sanayi faaliyetleri ve yanlış sulama yöntemleri su kaynaklarını tüketirken, kirlilik kullanılabilir su miktarını azaltır. Temiz su, insanların sağlıklı yaşam sürdürebilmesi ve günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için kritik bir öneme sahiptir.

10. Sınıf Pasifik Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 170 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!