Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Biyoloji Meb Yayınları

10. Sınıf Biyoloji Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 68

“10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 68 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Biyoloji Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 68

Ortaya çıkan bu kalıtsal çeşitlilik, çoğu zaman yavruların değişen ortam koşullarına uyum yeteneğini artırır.

Bitki, hayvan, mantarların çoğunda ve bazı protistlerde çoğalma eşeyli üreme ile gerçekleşir (Görsel 1.75, 1.76). Oluşan her yavruda anne ve babadan gelen genler bulunur. Böylece her iki ebeveynin genetik karışımı olan yavrular ortaya çıkar.

BİLİYOR MUSUNUZ?

Eşeyli üreyen canlılarda genellikle erkek ve dişi bireyler bulunur. Omurgasız hayvanların bazılarında ve birçok bitki türünde cinsiyet ayırımı yoktur. Tek bireyde, hem erkek hem dişi üreme organları bir arada bulunabilir. Bu tür canlılar, hem sperm hem de yumurta üretebilir. Böyle canlılara hermafrodit adı verilir. Çarkıfelek, şeftali, süsen, orkide ve bezelye gibi bitkiler; toprak solucanı, güve, istiridye gibi hayvanlar bu tür canlılara örnek verilebilir.

Hermafrodit canlıların kendi ürettiği gametlerin birleşmesine kendini dölleme denir. Kendini döllemede çeşitlilik olmasına rağmen bazı hermafrodit canlılar, kendini döllemeyi engellemek için çeşitli adaptasyonlara sahiptir. Örneğin toprak solucanı, yumurta ve spermi farklı zamanlarda üreterek hermafroditliğini kullanmaz. Farklı bir toprak solucanı ile çiftleşerek tür içi çeşitlilik olasılığını artırır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

10. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 68 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!