Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik

10. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 103

10. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 103 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 103

Coğrafi bilgi sistemleri ve uzaktan algılama ile ilgili aşağıda verilen bilgileri ve görseli göz önünde bulundurarak soruları cevaplayınız.

CBS’nin (Coğrafi Bilgi Sistemleri) afet yönetim sistemi ile ilgili çalışmalarda kullanılmasının büyük kazanımları vardır. CBS konumsal veri yöntemi, konumsal analiz ve grafik görüntüleme kapasitesi ile fırtınaların etkisi azaltılabilmektedir.

Uzaktan algılama, yer ile bağlantı olmaksızın uzaktan o yere ait çeşitli verilerin elde edilmesidir. Bu veriler; genellikle uçaktan çekilen hava fotoğrafları, insansız hava araçları veya uydu görüntüsü şeklindedir. Uydu veya hava fotoğrafları; sel, fırtına ve çığ gibi doğada meydana gelen çeşitli olayların zaman içerisindeki gelişim evrelerini takip açısından da etkili olarak kullanılmaktadır.
Tropikal fırtınalar, tropikal kuşakta ani sıcaklık değişimi sonucunda oluşan ve hızları çok fazla olan rüzgârlardır. Rüzgârın hızı 63 km veya 63 km’den daha fazla ise fırtına, 120 km’ye çıkarsa kasırga adını alır. Hızlı bir şekilde donen fırtına sistemine ise hortum denir.

Haritadaki yerleşim birimlerinden hangileri, kasırgaya karşı uzaktan algılama sisteminin yardımıyla tedbir alabilir? Neden?

  • Cevap: Houston, Birmingham, Washington ve New York tedbir alabilir. Uydu fotoğrafları ve CBS sistemi ile rüzgârın yönü ve etkileyeceği alanlar belirlenmiştir. Bu bölgedeki insanlar tedbir almak için zaman kazanmış olur.

10. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 103 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!