Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Din Kültürü Gezegen Yayıncılık

10. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 61 Cevapları Gezegen Yayıncılık

10. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Gezegen Yayıncılık Sayfa 61 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 61 Cevapları Gezegen Yayıncılık

Hz. Aişe (r.a.), Hz. Peygamber (s.a.v.) vefat ettiğinde genç bir sahabi olmasına rağmen Kur’an-ı Kerim’i ve sünneti bizzat kaynağından öğrenen ve bunları en iyi bilen sahabilerden biri oldu. Kur’an’ı ve hadisleri sadece nakletmekle kalmayıp açıklayıp yorumladı. Hadisleri, Kur’an-ı Kerim’e uymayan bir şey içerip içermediği açısından incelemeye tabi tuttu. Bazı sahabilerin rivayetleri esnasında yaptıkları hataları düzeltti. Hadislerin doğru anlaşılması konusunda ilmî yöntemler ortaya koydu. Kur’an ve hadislerden hareketle yeni ortaya çıkan problemler konusunda hüküm verip yorumlar yaptı. Sahabe arasında çok sayıda fetva vermesiyle meşhur sahabilerden biri oldu. Hz. Aişe’nin (r.a.) İslami ilimlerdeki seviyesi, kısa sürede onu bu alanda otorite yaptı. Bu konularla ilgilenen hemen herkes ona gelip soru sorarak öğrendi. O da bilgisini paylaşmaktan kaçınmadı. Hatta uzak yerlerden ona mektupla bile sorular sorulur, o da yazılı olarak cevaplandırıp gönderirdi. Bir kısmının vefat etmiş bir kısmının ise çeşitli sebeplerle Medine dışına çıkmış olması sebebiyle Medine’de çok az sahabi vardı. Hz. Aişe’nin (r.a.) burada olması ve ilmî seviyesi nedeniyle Hz. Peygamber (s.a.v.) dönemindeki gibi Medine yine bir ilim merkezi olmaya devam etti. Medine’de Hz. Aişe’nin (r.a.) yıllarca devam eden ilmî faaliyetleri sonucunda, İslam ilimlerinin temelleri atıldı ve ilmî faaliyetler gelişti. Böylece hadis ve fıkıh sahalarında Medine ekolü oluştu.

Döneminde pek çok İslam bilgini Medine’ye gelerek özellikle fıkhi konularda onunla bilimsel tartışma yaptı. Hz. Aişe (r.a.), Hz. Peygamber’in (s.a.v.) döneminden itibaren kadınların eğitimiyle de yakından ilgilendi. Bu ilgisini daha sonra da devam ettirdi ve kadınların eğitim ve öğretimiyle çok yakından meşgul oldu. Ondan ders dinleyen ve hadis nakleden pek çok bayan vardır.  Hz. Aişe (r.a.) Kur’an’ı ve hadisleri iyi bilmesi, yorumlaması ve bunlardan hüküm çıkarması yanında, en fazla hadis rivayet eden sahabilerdendir. Kuvvetli hafızası sayesinde Hz. Peygamber’in (s.a.v.) hadislerinin daha sonraki kuşaklara ulaştırılmasında önemli hizmetler yaptı. Çoğu Hz. Peygamber’den (s.a.v.) olmak üzere rivayet ettiği hadislerin sayısı 2210’dur. Hz. Aişe (r.a.) pek çok konuda hadis rivayet etmekle birlikte rivayetleri daha çok aile hayatı ve kadınlarla ilgili hükümler içermesi açısından önemlidir. Hz. Aişe (r.a.), İslami ilimlerdeki engin bilgisi yanında diğer ilimlerde de bilgi sahibi idi. Özellikle tıp konusunda oldukça bilgiliydi. Kendisine, tıpla ilgili bu kadar bilgiyi kimden öğrendiğini soran bir sahabiye, Hz. Peygamber’i (s.a.v.) tedavi etmek için gelen doktorlardan öğrendiğini söyler. Ebu Musa el-Eş’ari’nin (r.a.), Hz. Aişe (r.a.) hakkındaki “Hz. Peygamber’in (s.a.v.) sahabesi herhangi bir meselede şüphe etseler ve onu Aişe’ye (r.a.) sorsalar, muhakkak bu konuda kendisinde bir bilgi bulunurdu.” sözü, onun ilmi seviyesini göstermesi açısından önemlidir.

  • Cevap: Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır.

10. Sınıf Gezegen Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 61 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
sad
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!