Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Fen Lisesi Fizik

10. Sınıf Fen Lisesi Fizik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 105

“10. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Fen Lisesi Sayfa 105 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Fen Lisesi Fizik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 105

Taşma seviyesine kadar sıvı dolu bir kaba, özkütlesi sıvının özkütlesinden daha küçük bir katı cisim bırakıldığında kaptan taşan sıvı hacmi, katı cismin sıvı içinde kalan hacmine yani batan hacmine eşittir. Katı bir cisim, Görsel 2.79’daki gibi içinde taşma seviyesinde sıvı bulunan kabın içine bırakıldığında kabın ağırlığında bir değişim olup olmadığı aşağıdaki gibi belirlenir.

Genel olarak kaptaki ağırlaşma miktarı

Ağırlaşma = Kaba giren ağırlık-kaptan çıkan ağırlık bağıntısı ile hesaplanır. Buna göre kaba giren ağırlık cismin ağırlığıdır.

Kaptan çıkan ağırlık ise taşan sıvının ağırlığıdır.

G’ = Vb.ds.g olup bu değer kaldırma kuvvetine eşittir.

Yüzen cisimler için kaldırma kuvvetinin büyüklüğü cismin ağırlığına eşit olduğu bilindiğine göre kaba giren ağırlık ile kaptan çıkan ağırlık eşit olduğundan kapta ağırlaşma olmaz.

Görsel 2.80’de görüldüğü gibi kendi sıvısı içinde yüzen katılar, eridiklerinde sıvı yüksekliğini değiştirmez. Bu duruma en güzel örnek buzdur. Buzun özkütlesi 0,9 g/cm3, suyun ise 1 g/cm3tür. Görsel 2.81’de görüldüğü gibi buz eridiğinde hacmi 1/10 oranında küçülür ve kaptaki su yüksekliği sabit kalır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır. 

10. Sınıf Fen Lisesi Fizik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 105 Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!