Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Kimya Anadol Yayıncılık

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 39 Cevapları Anadol Yayıncılık

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Anadol Yayıncılık Sayfa 39 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 39 Cevapları Anadol Yayıncılık

Kimyasal etkileşimlerin, sayısal olarak ifade edilebilmesi için kimyasal hesaplama yapmaya ihtiyaç vardır. Ulaşılmak istenen değere göre farklı hesaplama yöntemleri bulunmaktadır. Bu bölümümüzde kimyasal hesaplamalara temel oluşturan yöntemleri öğrenerek kimyasal tepkimelerle ilgili nicel inceleme yeteneği kazanacağız.

Sınırlayıcı Bileşen Hesapları

Reaktif maddelerden alınan miktarlara göre tepkimelerden bazıları artansız gerçekleşirken bazılarında reaktiflerden biri tamamen harcanır. Böyle tepkimelere tam verimli tepkime denir. Tam verimli tepkimelerde tamamen harcanan maddeye sınırlayıcı bileşen adı verilir. Çünkü sınırlayıcı bileşen olarak adlandırılan madde, tepkimenin sonlanmasına neden olur. Diğer reaktif maddelerden artma olsa bile sınırlayıcı bileşen tamamen harcandığı için tepkime devam edemez. Bu yüzden bu tür tepkimelerde hesaplamalar sınırlayıcı bileşene göre yapılır. Şimdi bununla ilgili hesaplamaları, verilen örneklerde inceleyelim.

Hazırlık

• Bütün maddeler birbiriyle her oranda tepkimeye girer mi?

  • Cevap: Bütün maddeler birbiriyle her oranda tepkimeye girmez.

• Tepkimeler gerçekleşirken herhangi bir maddeden artma olur mu?

  • Cevap: Kimyasal değişim ya da kimyasal tepkime gerçekleştiği zaman, değişmeyen tek şey kütledir. Yani maddenin kütlesi herhangi bir şekilde değişmez ancak diğer tüm unsurlar değişkenlik gösterir.

• Neler tepkimelerin verimini etkiler?

  • Cevap:

Madde cinsinin etkisi
Temas yüzeyinin etkisi
Katalizörün etkisi
Derişimin etkisi
Sıcaklığın etkisi

10. Sınıf Anadol Yayıncılık Kimya Ders Kitabı Sayfa 39 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
2
clap
2
angry
1
love
1
sad
1
unlike
0
happy
0
confused

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!