Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Kur’an-ı Kerim Meb Yayınları

10. Sınıf Kur’an-ı Kerim Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 23

“10. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Sayfa 23 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 23

İbtida

İbtida, “başlamak” anlamına gelir. Tecvit ilminde, Kur’an okumaya ilk başlamaya veya vakf yaptıktan sonra okumaya devam etmeye ibtida denir. İbtida yapılan yerde, harekenin ve anlamın uygun olmasına dikkat edilir.9 Vakf ve ibtida kurallarına uyulması, Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun olarak okumayı sağladığı gibi ayetleri anlamayı da kolaylaştırır. Nasıl ki herhangi bir metni doğru okuyabilmek için imla kurallarına ve vurgulara dikkat etmek gerekliyse Kur’an-ı Kerim’i de aslına uygun okumak için vakf ve ibtida kurallarına riayet gereklidir.

Vakf ve ihtidada temel ölçü, ayetin lafız ve mana bakımından tamamlanmasıdır. Ayet sonlarına ve vakf işaretlerine dikkat edilerek Kur’an okunduğunda vakf ve ibtida kurallarına uyulmuş olunur. Herhangi bir sebeple vakf işareti olmayan yerlerde durulduğunda okumaya devam etmek için geriden başlamak gerekir. Geriden başlarken de anlam ve lafız bütünlüğünü bozmamaya dikkat edilmelidir. Peygamber Efendimiz, Kur’an tilavetinde vakf ve ibtida kurallarına dikkat eder, ayet sonlarını vakfederek okurdu.10 Dolayısıyla vakf ve ibtida kurallarına uyarak Kur’an okumak, Peygamberimizin (s.a.v.) ve sahabenin okuyuş tarzına göre Kur’an okumaktır.

UYGULAYALIM

Âl-i İmrân suresi 7, Nahl suresi 90 ve Ankebût suresi 45. ayetlerini dinleyiniz ve bu ayet-i kerimeleri öğretmeninizin rehberliğinde vakf ve ibtida kurallarına uygun olarak okuyunuz.

  • Cevap: Bu etkinliği siz yapabilirsiniz.

10. Sınıf Meb Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 23 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!