Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kavram Öğretimi Kitabı

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 61

“10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 61” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 61

ÂŞIK EDEBİYATI NAZIM TÜRLERİNİ ÖĞRENELİM

KONULARINA GÖRE KOŞMA TÜRLERİ

a) Güzelleme: Aşk, ayrılık, güzellik, sevgiliyi övme, doğa güzellikleri gibi konuları işleyen koşmalardır. Bu türün en başarılı şairi Karacaoğlan’dır.

b) Koçaklama: Kahramanlık, yiğitlik, savaş konularını coşkun ve yiğitçe bir üslupla işleyen epik şiirlerdir. Bu türün en başarılı temsilcileri Köroğlu ve Dadaloğlu’dur.

c) Taşlama: Bir kimsenin, bir yerin veya bir toplumun bozuk yönlerini eleştirmek amacıyla söylenen koşmalardır. Taşlamalar, divan edebiyatında “hicviye”, Batı edebiyatında “satir”, günümüz edebiyatında “yergi” adını alır. Önemli temsilcileri Kaygusuz Abdal, Kazak Abdal, Bayburtlu Zihni, Seyrani, Sümmani, Ruhsati ve Dertli’dir.

ç) Ağıt: Ölen bir kişinin iyiliklerini, değerini ve ölümünden duyulan üzüntüyü dile getiren koşmalardır. Ağıtın, İslamiyet Öncesi Türk Edebiya- tı’ndaki karşılığı “sagu”, divan edebiyatında ise “mersiye”dir.

Yönerge: Aşağıdaki metinleri okuyunuz. Metinlerden hareketle soruları cevaplayınız.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Meb Yayınları Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 61 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!