Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik

11. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 105

11. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 105 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 105

Aşağıda Birleşmiş Milletler ve ona bağlı kuruluşlarla ilgili bilgiler ile bu konuda basında yer alan çalışmalar verilmiştir. Bu bilgi ve çalışmaları inceleyerek soruları cevaplayınız.

Birleşmiş Milletler (BM)
24 Ekim 1945’te dünya barışını, güvenliğini korumak ve uluslararası ekonomik, toplumsal ve kültürel bir iş birliği oluşturmak için kurulan uluslararası bir örgüttür. BM’nin temel amacı uluslararası çatışmaları çözmek ve savaşı önlemek, yoksulluk ile mücadele ederek sürdürülebilir ekonomik çalışmaları teşvik etmek ve geliştirmektir. Bütün bunlarla birlikte insan haklarını korumak da BM’nin anaçlarındandır.
BM’ye üye toplam 193 ülke bulunur. BM’nin çalışmalarını ve faaliyetlerini üye ülkeler finanse etmektedir. Türkiye bu birliğin kurucu üyelerindendir (26 Haziran 1945).
BM’ye bağlı kurulan kuruluşlar da çeşitli alanlarda çalışmalarını yürütmektedir. Aşağıda bu kuruluşlardan bazıları ve yaptıkları çalışmalar ile ilgili basında yer alan haberler yer almaktadır.

DSÖ
BM’nin bir kuruluşu olup toplum sağlığıyla ilgili uluslararası çalışmalar yapan DSÖ, COVID-19 salgınının sona ermesinin aşıların eşit dağıtılmasına bağlı olduğuna dikkat çekti.

UNHCR
Dünya çapında mülteci sorunlarını çözmekle yetkili olan UNHCR, sığınmanın Avrupa sınırlarında saldırı altında olduğu konusunda uyarıyor ve sığınmacılar ile mültecilere yönelik geri itme ve şiddet uygulamalarına son verilmesi çağrısında bulunuyor.
Mülteci ve sığınmacıların Avrupa’nın kara ve deniz sınırlarında artan sıklıkta geri itilmesinden endişe duyan BM Mülteci Örgütü (UNHCR), devletlere bu uygulamaları araştırma ve durdurma çağrısında bulunuyor.
BM Güvenlik Konseyi
BM Güvenlik Konseyinde Sudan krizine çözüm aranıyor. BM’nin Hartum yönetimine verdiği 30 günlük sürenin sona ermesine karşın BM’de hükümete uygulanan baskının devam etmesi gerektiği dile getirildi. Konseyin 5 daimî üyesi olan ABD, Çin, İngiltere, Fransa ve Rusya’nın alınan kararları veto hakkı bulunmasına rağmen böyle bir girişimde bulunulmadı.

UNICEF
Dünyada çocuk haklarını savunmayı amaçlayan ve bu doğrultuda hükümetler ile çalışmalar yapan UNICEF uyarıyor: Ekran karşısında geçirilen sürenin artması, çocukların ve gençlerin fiziksel ve ruhsal iyi olma hâlleri konusundaki endişeleri arttırıyor. UNICEF Genel Direktörü Henrietta Fore’nin Güvenli İnternet Günü hakkındaki açıklaması: New York, 9 Şubat 2021 -“COVID-19’un gölgesinde milyonlarca çocuğun ve gencin hayatı evlere ve ekranlara sıkıştı. Çoğu çocuk için çevrim içi olmak; oyun oynamanın, sosyalleşmenin ve öğrenmenin tek yolu hâline geldi.Teknolojik ve dijital çözümler; çocukların öğrenmesi, eğlenmesi ve bağlantıda kalması için önemli fırsatlar sunmakta. Ancak aynı araçlar, onların çok sayıda riske maruz kalma ihtimalini de artırabilmekte. Salgından önce bile çevrim içi cinsel istismar, zararlı içerikler, yanlış bilgilendirme ve siber zorbalık; çocukların haklarını, güvenliğini ve ruh sağlığını tehdit ediyordu.”

  • Cevap: Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır.

11. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 105 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!