Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik

11. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 38

11. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 38 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 38

2. Şekil 1 ’de olduğu gibi Ağrıdan Çanakkale’ye doğru profil çizmek istesek kır yerleşmelerinin doku ve şekil özelliklerinde genel olarak ne gibi benzerlikler ve farklılık ortaya çıkardı?

  • Cevap: Ağrıdan Çanakkale’ye doğru gidildiğinde köylerin büyük bölümü toplu olarak bulunur. Çünkü Karadeniz Bölgesinden farklı olarak eğim şartları ve su kaynaklarının varlığı değişim gösterir. Yayla, mezra, kom ve ağıl gibi daha çok hayvancılık faaliyetlerinin ön planda olduğu kır yerleşmeleri Doğu Anadolu ve İç Anadolu Bölgesinde fazlayken Marmara Bölgesinde söz konusu kır yerleşmelerinin sayısının azaldığı görülecektir. Buna bağlı alarak geçici yerleşmelerin sayısı Marmara Bölgesinde azalmış olacaktır.

3. Harita 1 ve Şekil l’deki bilgilerden yola çıkarak ülkemizde kır yerleşmelerinin, kıyıdan yükseklere doğru göstermiş olduğu değişimler hakkında neler söylenebilir?

  • Cevap: Türkiye fiziki haritasında kıyı kesimdeki yeşil renk, yükseltinin az olduğu alanları göstermektedir. Kıyı bölgelerde köy, mahalle gibi toplu ve sürekli kır yerleşmeleri bulunur. Ayrıca kıyı kesimlerde balık çiftlikleri olan geçici kır yerleşmelerinden dalyanlar da vardır. Yükseltinin artmasına bağlı olarak Karadeniz Bölgesinde köy ve mahalleler dağınık hâlde bulunurken diğer bölgelerimizde genel olarak kır yerleşmeleri düz ve düze yakın alanlarda toplu olarak bulunur. Kahverengi ile gösterilen yüksek kesimlerde daha çok yayla, kom, ağıl gibi geçici kır yerleşmeleri bulunmaktadır.

11. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 38 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!