Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Cevapları

11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 111 Cevapları Gün Yayınları

11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 111 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 111 Cevapları Gün Yayınları

Tarımsal üretim yapabilmenin koşullarından biri iklimin elverişli olmasıdır. Sıcaklığın düşük, yağışın yetersiz olduğu alanlar, tarıma elverişli değildir. Bu nedenle iklim koşullarının elverişli olduğu kıyı kesiminde tarım ürünü çeşidi ve tarımsal ürün üretimi fazladır. Yer şekillerinin engebeli olduğu alanlarda tarım alanı dardır. Buna karşın düzlüklerin geniş yer kapladığı ovalar (Fotoğraf 2.62), yükseltisi fazla olmayan platolar ve vadi tabanları, tarıma en uygun yerlerdir.

Tarımı etkileyen etmenlerden biri de toprak

özellikleridir. Verimli alüvyal topraklar, su dolaşımına olanak tanıyan geçirimli topraklar ve kalınlığı fazla olan topraklar tarıma daha elverişlidir. Tarımsal üretimi etkileyen beşerî koşulların başında uygulanan tarım teknikleri gelmektedir. Gelişmiş teknolojinin uygulandığı ve modern yöntemlerle tarım yapılan yerlerde verim daha yüksektir. Geleneksel yöntemlerle tarımın yapıldığı yerlerde verim düşük, iklime bağlı olarak tarımsal üretim miktarında yıllara göre dalgalanmalar fazladır. Tarımsal üretimi etkileyen beşerî etmenlerin başlıcaları toprak bakımı, sulama, gübre kullanımı, tohum ıslahı, makineleşme, pazarlama ve tarımı destekleyen kuruluşlardır.

Toprakta su ve hava dolaşımını sağlamak ve bitkinin yetişmesini kolaylaştırmak için toprağın sürülmesi (Fotoğraf 2.63), büyük toprak parçalarının ufalanması gerekir. Bitkinin temel ihtiyaçlarından biri de sudur. Yaz döneminde önemli bir kısmı kurak geçen ülkemizde birçok tarım ürünü için sulamaya ihtiyaç duyulmaktadır. Sulama olanaklarının sınırlı olduğu yerlerde ise suya daha az ihtiyaç duyulan ürünler yetiştirilmekte ve tarım alanlarının bir bölümü nadasa bırakılmaktadır (Fotoğraf 2.64). Örneğin İç Anadolu’da yaz yağışları az olduğundan, buradaki tarım alanlarının önemli bir kısmında arpa, buğday ve mercimek üretilmekte, tarlalar iki yılda bir ekilmektedir. Ürün elde edilen yılı izleyen yılda tarlalar boş, yani nadasa bırakılmaktadır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

11. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 111 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!