Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik

11. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 72

11. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 72 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 72

1. Sanayi İnkılabı öncesi üretim tarzı ile endüstriyel üretim tarzlarının benzer yönleri neler olabilir?

  • Cevap: Miktarı ve yöntemi farklı olmakla birlikte her iki dönemde de üretim devam etmektedir. Yine aynı şekilde her iki üretim tarzında da sayısı farklı olsa da insana ihtiyaç duyulmaktadır. Her iki üretim tarzında da bir eğitim söz konusudur. Üretim miktarı ve satış yerleri farklı olsa da her iki üretim tarzında da ürünlerin satışı söz konusudur.

2. Endüstriyel üretim tarzı iş hayatını nasıl etkilemiştir?

  • Cevap: Endüstriyel üretim tarzı iş hayatındaki iş yapılış şekillerini, meslek içeriklerini çalışma zamanlarını işçinin çıkarları ve taleplerindeki değişimi beraberinde getirmiştir. Yeni üretim tarzıyla birlikte “işçi sınıfı” diye yeni bir sınıf doğmuştur. Loncalar önemini kaybetmiş, “usta-çırak” ilişkisinin yerini “patron-işçi” ilişkisi almıştır. Endüstri Devrimi öncesindeki esnek çalışma süreleri yeni üretim anlayışıyla birlikte yerini “katı mesai”ye bırakmıştır.

3. Sanayi İnkılabı öncesi üretim tarzı ile Sanayi Devri üretim tarzlarını arz talep ilişkileri açısından değerlendiriniz.

  • Cevap: Sanayi Devrimi’yle kıt ve pahalı olan üretim tarzı yerini seri ve ucuz üretime bırakmıştır. Sanayi Devrimi öncesi üretim tarzında ürünler talebi karşılamakta yetersiz kaldığı için imalat yerinde satışa sunulurken yeni üretim tarzıyla ihtiyaç fazlası ürün ortaya çıkmıştır. Bu durum pazar ihtiyacını ortaya çıkarmıştır.

4. Endüstriyel üretim tarzının toplumsal hayata etkileri nelerdir?

  • Cevap: El emeğinden seri üretime geçişle birlikte toprağa bağlılık azalmıştır. Fabrikalaşmayla birlikte işçiye duyulan ihtiyacın artması ve bunun sonucunda yaşanan göçlerle şehir nüfusu artmıştır. Bununla birlikte sanayileşen ülkelerde halkın genel olarak refah seviyesi yükselmiştir. Pazar ve ham madde ihtiyacının artmasına bağlı olarak sömürgecilik hız kazanmıştır. Sanayileşen ülkelerde nüfus artmıştır. İşçi sınıfı ortaya çıkmıştır. Toplumlar sanayi toplumu ve tarım toplumu gibi sınıflandırmalara tabi tutulmuştur.

11. Sınıf Meb Yayınları Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 72 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!