Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Cevapları

12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 126

“12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 126 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 126

Bitkiler, besin ve oksijen kaynağı olması nedeniyle canlılar dünyasında çok önemli bir yere sahiptir. Bunun yanında yeryüzündeki ısının kontrol edilmesi, atmosferdeki gaz dengesinin korunmasında da görev alır. Ayrıca bitkiler, pek çok canlı için barınak görevi görür. Bilinen 325 000den fazla bitki türü vardır. Bitkilerin yapısal özellikleri yaşadıkları ortamla uyumludur. Bu bölümde çiçekli (kapalı tohumlu) bitkilerin genel özellikleri anlatılacaktır.

Karasal ortama uyum sağlamış bitkilerde toprak üstü ve toprak altı olmak üzere iki organ sistemi bulunur. Toprak altı organ sistemine kök sistemi, toprak üstü organ sistemine sürgün sistemi denir. Kapalı tohumlu bitkinin temel kısımları Görsel 3.2de verilmiştir.

Bitkiler temel ihtiyaçlarını toprak, hava ve sudan karşılar. Kök sistemi; bitkiyi toprağa bağlayan, mineralleri ve suyu almasını sağlayan, hormon üreten organdır. Sürgün sistemi ise bitkinin toprak üstünde bulunan; gövde, yaprak, çiçek ve meyveden oluşan kısmıdır.
Bu sistemde bitkinin büyüme, depolama, fotosentez yapma, üreme, taşıma, destek verme, hormon üretme gibi temel görevleri vardır. Kökler besin ihtiyacını sürgün sisteminden karşılar. Sürgün sisteminin de kökten gelecek su ve minerallere ihtiyacı vardır. Bu yüzden kök ve sürgün sistemi birbirlerine bağlıdır.

Çoğu hayvan gibi bitkiler de hücreler, dokular ve organlardan oluşan hiyerarşik bir organizasyona sahiptir. Hücre, yaşamın temel birimidir. Doku belli bir görevi yapmak üzere bir araya gelen yapısal ve işlevsel olarak benzer hücre topluluğudur. Organlar ise birkaç doku tipinden oluşmuş özel işlevleri gerçekleştiren yapılardır.

Bu bölümde meristem hücreler ve bitkisel dokulardan başlayarak kök ve sürgün sisteminde yer alan organların yapı ve görevlerini daha yakından tanıyacaksınız. Bitkisel dokular Tablo 3.1de gösterildiği gibi sınıflandırılabilir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

12. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 126 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!