Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Biyoloji SDR Dikey Yayınları

12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 146

“12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 146 SDR Dikey Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 146

Tüyler: Epidermis hücrelerinin dışa doğru oluşturduğu çıkıntılardır (Görsel 3.23). Tüylerin bazıları canlı hücrelerden oluşurken bazıları da sitoplazmalarını tamamen kaybederek canlılığını yitirir. Bunlar, tek ya da çok hücreli olabilir (Görsel 3.24). Tüyler, bitkilerin bulunduğu çevre şartlarına göre farklı yapı ve görevler üstlenmiştir.

Savunma tüyleri, bitkinin korunmak için geliştirdiği tüylerdir. Örneğin ısırgan otu bitkisinde savunma tüyleri bulunur (Görsel 3.25).

Örtü tüyleri bitkinin su kaybını azaltır. Bu tüyler, epidermis yüzeyinde oluşturdukları tabaka sayesinde Güneş ışınlarını yansıtarak bitkinin aşırı ısınmasını önler.

Korunma tüyleri, stomaları doğrudan rüzgâr almaktan korur. Örneğin menekşe bitkisinde bu tüyler çok bulunur.

Salgı tüyleri (Görsel 3.26), uçucu kimyasal maddeler salgılar. Birçok çiçeğin taç yaprağında, sardunya gibi kokulu bitkilerin yaprak ve gövdelerinde bu tüylere bolca rastlanır.

Emici tüyler, topraktan su ve mineral alınmasında görev yapar. Bu tüyler kökte bulunur.

Tırmanma tüyleri, bazı sarılıcı ve tırmanıcı bitkilerde bulunur. Dayanmaya ve tutunmaya yarayan bu tüyler, sarmaşık bitkisinde çok sayıdadır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

12. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 146 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!