Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Biyoloji SDR Dikey Yayınları

12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 192

“12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 192 SDR Dikey Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 192

3.3.2. Çiçekli Bitkilerde Tozlaşma, Döllenme, Tohum ve Meyve Oluşumu

A. Tozlaşma

Erkek ve dişi gametleri bir araya getiren tozlaşma, döllenmeye götüren olaylar zincirinin bir basamağıdır. Birçok bitki tozlaştı- rıcı olarak rüzgârı kullanır.

Erkek organ başçığının açılması sonucu polenler ya aynı çiçeğin ya da aynı türe ait bir başka çiçeğin dişi organının tepeciğine taşınır. Bu durum tozlaşma olarak adlandırılır. Tozlaşmada; arılar, sinekler, güveler, kelebekler, kuşlar ve yarasalar önemli rol oynar (Görsel 3.90). Bu tür tozlaşmada bitkiler, çiçeklerinin renkleri ve kokuları ile tozlaşmayı sağlayacak canlıları kendilerine çeker. Bazı su bitkilerinde de tozlaşma su aracılığıyla yapılır.

Bir çiçeğin dişi organına, aynı çiçekten veya aynı bitkinin başka çiçeğinden polenlerin gelmesi şeklindeki tozlaşmaya kendi kendine tozlaşma denir. Kendi kendine tozlaşmanın gerçekleşebilmesi için çiçekte üreme hücrelerinin aynı zamanda oluşması gerekir. Bir bitkinin çiçeğindeki polenin aynı türden başka bir bitkinin çiçeğine gelmesi ile çapraz tozlaşma gerçekleşir (Görsel 3.91). Çapraz tozlaşma ile meydana gelen genetik çeşitlilik kendi kendine tozlaşmaya göre daha fazladır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

12. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 192 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!