Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Biyoloji SDR Dikey Yayınları

12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 28

“12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 28 SDR Dikey Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 28

eşinden fermuar açar gibi ayırabiliriz. Bu açılma, her iki zincirde eşlerinden ayrılan pürin ve pirimidinin uçlarını açıkta bırakır. Böy- lece ayrılan iplikler kalıp hâline gelir. Bu ayrılma sırasında heli- kaz etkisi ile DNA üzerinde bir çok replikasyon çatalı denilen bir bölge oluşur (Görsel 1.20).

1956’da Escherichia coli(Eşeriya koli) bakterisinde DNA polimeraz enziminin, DNA ipliklerinin karşısına doğru nükleotitleri getirerek yeni iplikleri sentezleme yeteneğine sahip olduğu anlaşıldı. DNA’nın iki ipliği birbirine antiparalel uzandığından, DNA polimeraz da ipliklerin sadece belli bir ucuna nükleotit ekleyebileceğinden eşlenme sırasında yeni ipliklerden biri kesintisiz sentezlenirken diğerleri kesintili sentezlenir. Bu nedenle kesintili sentezlenen iplikteki parçalar (Okazaki parçaları) fosfodiester bağları ile DNA ligaz enzimi tarafından birleştirilir. Bu esnada ATP harcanır. Eşlenme için DNA’nın her bir ipliği, yeni iplikler için kalıptır. İkili sarmal dizinin sonuna ulaşıldığında DNA’nın iki ipliği ayrılmış olur. Ayrılan zincirlerin her biri, kaybettiği nükleotit eşinin yerine yeni bir ikili zincir oluşturur. DNA polimeraz DNA ipliğinde oluşan hataların onarılmasında da görev yapar.

DNA’nın kendini yarı korunumlu olarak eşler. DNA’nın her bir ipliği kalıp görevi yaparak yeni bir DNA ipliği oluşturmasına yarı korunumlu eşlenme (semikonservatif) denir. Bu eşlenme modeline göre oluşan DNA molekülleri DNA’nın ana zincirinden birini taşır…

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

12. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 28 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!