Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Biyoloji SDR Dikey Yayınları

12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 48

“12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 48 SDR Dikey Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 48

(Sakhoromises serevisa-tomurcuklanan maya-Görsei 1.40a), Drosophila melanogaster (Drosofila melanogaster-meyve sineği- Görsel 1.40b), bir nematod türü olan elegans (Kinorhabtidis elegans-Görsel 1,40c) örnek verilebilir.

Deneysel model organizmalar: Bu organizmaların embriyoları gelişim biyolojsinde kullanılır. Gallus gallus (Galus galus-tavuk), Xenopus laevis (Senofus levis-bir kurbağa türü) örnek verilebilir.

Genomik model organizmalar: Bu organizmalar insanlarınkine benzer genlere sahiptir. Ancak daha küçük genomları olduğundan genomik model organizma olarak kullanılır. Fugu rubripes (Fugu rubrifes-balon balığı) örnek verilebilir.
1.2.4. Genetik Mühendisliği ve Biyoteknoloji Uygulamalarının İnsan Hayatına Etkisi

Biyoteknolojinin çok geniş uygulama alanları vardır. Eski çağlardan beri bilinen ekmek (Görsel 1.41), peynir, alkol, çeşitli alkollü içecekler, sirke, yoğurt ve yerel fermente ürünlerin üretiminden günümüz teknolojik gelişmelerinin ışığındaki yeni ve özel ürünlerin üretimine kadar birçok alanda biyoteknoloji kullanılmaktadır.

1940lı yıllara kadar mikroorganizmalarda genetik yapı değişikliği çalışmaları yapılmamıştır. Bu dönem, mayalanma teknolojisi ağırlıklı olup geleneksel biyoteknoloji olarak da adlandırılabilir.

1970’li yılların başından itibaren biyoteknolojik uygulamaların
endüstriyel olarak yaygınlaştığı bir döneme girilmiştir. Genetik yapıya müdahale edilerek canlılara yeni genetik özellikler kazandırılmaya başlanmıştır. Bu döneme modern biyoteknoloji dönemi denilmektedir. Bu dönemdeki başlıca uygulama alanları şunlardır:

• Aşı üretimi
• Memeli hücre kültürü üretimi
• Yeni ürünlerin (polisakkaritler gibi) üretimi
• İlaç üretimi (antibiyotik)
• Organik çözücü üretimi (aseton, bütanol vb.)
• Protein bakımından zenginleştirilmiş gıdaların üretimi

Genetik mühendisliği ve biyoteknolojinin uygulama enzim Teknolojisi, atık teknolojisi, çevre teknolojisi, yenilenebilen kaynaklar teknolojisi, ziraat ve hayvancılık ve sağlık Rekombinant DNA teknolojisi, doğada kendi aralarında üreme şansı olmayan, genellikle farklı biyolojik türlerden elde edilen DNA moleküllerinin genetik mühendislik teknolojisiyle kesilmesi ve elde edilen farklı DNA parçalarının birleştirilmesi işlemidir. Bu işlem sonucu

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

12. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 48 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!