Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Biyoloji SDR Dikey Yayınları

12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 53

“12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 53 SDR Dikey Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 53

korunması, değerlendirilmesi, karakterize edilmesi, canlılığının uzun yıllar muhafaza edilmesi ve etkin bir şekilde ıslahçıların kullanımına açılması sağlanmalıdır. Biyogüvenlik, biyoteknolojik çalışmaların doğayı ve insan yaşamını etkilememesi için ülkelerce yasal denetim altına alınması işlemidir.

Gerek biyoteknolojik ürünlerin geliştirilmesi gerekse doğaya uygulanması sırasında biyogüvenlikle ilgili kanunun AB mevzuatıyla uyumlu olacak şekilde düzenlenmesi ve bu mevzuatı uygulayacak yetkin kişilerin eğitilmesi gerekmektedir. Biyogüvenlik mevzuatının bilimsel esaslara dayalı olması, yurt içinde yapılacak çalışmaları engelleyici değil, kolaylaştırıcı tedbirleri içermesi önem taşımaktadır. Diğer teknoloji alanlarında olduğu gibi 21. yüzyılın teknolojisi olarak kabul edilen modern biyoteknolojide de Türkiye geri kalmamalıdır. Ülkemiz teknoloji ve tohum geliştiren ülkelerin arasında yer almalıdır.

Etik; binlerce yıldır “iyi” ve “doğru” kavramlarının ne olduğunu, “evrensel iyi”, “evrensel doğru” olup olmadığını ve bunlara ulaşılıp ulaşılamayacağını araştıran zihinsel bir çabadır. “Etik” sözcüğü Türkçede “bireyin sosyal değerleri” anlamında kullanılmaktadır. Bir başka deyişle dilimizde etik, bir yandan kişinin sonradan edindiği tutum ve davranışlar için kullanılırken öte yandan toplumun benimsediği değer sistemlerinin de adı olmuştur.
Modern biyoteknoloji; toplum için geniş kapsamlı yasal, ahlaki ve etik çıkarımlar ortaya koymaktadır.

Biyoteknolojik gelişmeler tam olarak ortaya konulmamışken etik sorunlara da yanıtlar aranmak zorunda kalınmıştır. Bu sorunlar şu durumlardan kaynaklanmaktadır:

• Aktarılan genin tüketici tercihleri dışında olması
• Dinî yaklaşımlar
• İnsan sağlığına zarar verme olasılığı
• Çevreye verilecek olası zararlar
• Besinlerin doğal özelliğinin kaybolması
• Tüketilen besinlerin özelliğinin bilinmemesi
• Tüketicinin seçim özgürlüğünün sınırlanması
Görüldüğü gibi tartışmaya açık birçok konu vardır. Toplum, gen aktarımlı ürün tüketimindeki tercih hakkını kullanmalıdır. Çünkü sağlıklı gıda tüketimi insanların en doğal hakkıdır. Tüketici hakları gereği marketlerde tüketime sunulan ürünlerin üzerine

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

12. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 53 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!