Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Coğrafya Kavram Öğretimi Kitabı

12. Sınıf Coğrafya Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 13

“12. Sınıf Coğrafya Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 13” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Coğrafya Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 13

DİKEY TARIM

Yönerge: Aşağıdaki metin ve görsellerden yararlanarak soruları cevaplayınız.

Erkan Öğretmen, Ankara’da düzenlenen Uluslararası Coğrafya Sempozyumu’na okulundan 12. sınıf öğrencileri ile birlikte bildirileri izlemeye gitmiştir. Öğretmen, öğrencilerden bildiriler sırasında notlar almalarını ve öğrendiklerini arkadaşlarıyla paylaşmalarını istemiştir. Sempozyumdan sonraki hafta, coğrafya dersinde “Yeni Bir Zirai İşletme Modeli: Dikey Çiftlikler” başlıklı bildiriden neler öğrendiklerini sorarak derse başlamıştır. Söz alan öğrenciler öğrendiklerini şu şekilde ifade etmiştir:

Dünya nüfusunun 2050 yılına kadar 9 milyarı aşacağı ve her üç kişiden ikisinin kentsel alanlarda yaşayacağı tahmin edildiğinden dikey tarım gıda üretimini artırmaya ve tarımsal faaliyetleri genişletmeye yardımcı olabilir.

Taze ürünler, kamyon veya uçakla binlerce kilometre yol katedebilen geleneksel ürünlere kıyasla market raflarına ulaşmak için sadece birkaç km yol almaktadır.

Artan küresel gıda taleplerinin çevreye duyarlı ve sürdürülebilir bir şekilde karşılanması için dağıtım zincirlerinin azaltılması, daha düşük emisyon sunulması ve su kullanımının büyük ölçüde kısılması planlanabilir.

Şehirlerde tesis edilecek çiftlikler sayesinde özellikle nakliyeye dayanıklı olmayan ürün kaybının önüne geçilebilir.

Dikey çiftlikler, dış ortamdan korundukları ve en aşırı ortamlarda bile inşa edilebildikleri için gıda üretimindeki birçok çevresel soruna çözüm olarak görülmektedir.

Bu çiftlikler, topraksız tarım ilkesine dayanan ve sadece bitkisel üretimde değil, hayvancılıkta özellikle kümes hayvancılığında da başarıyla kullanılmaktadır.

Mevcut koşullarda ürün çeşitliliği az ve ekonomik değeri düşük ürünlerin (marul, patates, domates gibi) üretimi gerçekleşmektedir. Ayrıca sürekli aydınlatma ihtiyacından dolayı enerji tüketimleri de fazladır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

12. Sınıf Coğrafya Meb Yayınları Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 13 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!