Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 298

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 298 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 298

2. Siz bir deneme yazarı olsaydınız daha çok hangi konularda denemeler yazardınız? Düşüncelerinizi yazınız.

  • Cevap: Olası Cevap: Günümüz insanının ihtiyaç duyduğu değerleri anlatan denemeler yazardım: İyilik, gerçek sevgi, insan insana şifadır, aradığımız arkadaşlık, sanatçılar neyi arar, sinema insanlığımızın aynası olabilir mi, aile olmak.

3. Montaigne’nin Denemeler adlı eserinin yazıldığı yıllar, 16. yüzyıl Avrupa’sında Rönesans’ın etkili olduğu döneme rastlar. İnsanın birey olarak önemsenmeye başlandığı, özgür düşüncenin ilk adımlarının atıldığı bu dönem ile yazarın metinleri arasında bir ilişki olduğunu söyleyebilir misiniz? Düşüncelerinizi yazınız.

  • Cevap: Olası Cevap: Deneme türünde yazar, seçtiği konuda ortaya koyduğu düşüncelerini kanıtlama gereği duymadan özgürce yazar. Bu türün ortaya çıkmasının, düşünce özgürlüğünün insanın temel ihtiyaçlarından biri olduğunun kabul edildiği Rönesans Dönemine denk gelmesi de rastlantı değildir. Sanatçılara düşünce özgürlüğü fırsatı doğmuştur. Ayrıca yazarlar çağlarının büyüttüğü çocukları gibidir.

4. Değişen dünya ve bireyi göz önünde bulundurarak deneme türünün geleceği hakkında neler söyleyebilirsiniz? Düşüncelerinizi yazınız.

  • Cevap: Olası Cevap: İnsanın diğer varlıklardan en önemli farkı düşünmesidir. Denemenin özünü de bu özellik oluşturur. Düşünceler insanlarla paylaşılır, yazıya aktarılır. Dijital yayınlarda da bu türdeki yazılara yer verilecektir. Diğer yazı türlerinden ve farklı disiplinlerden etkilenerek varlığını sürderecektir.

5. Montaigne, diğer yazı türlerinden farklı olan yazılarını Denemeler adıyla bir kitapta toplamıştır. Bundan sonra bu ad, bu tür yazıların genel adı olarak benimsenmiştir. “Deneme” yerine bu türe bir ad vermek isteseydiniz yukarıdaki metni de göz önünde bulundurarak hangi adları verirdiniz?

  • Cevap: Muhtemel cevap şu şekilde olabilir: Montaigne, yazı denemesi yapıyorum, dercesine kitabına Denemeler adını vermiştir. Bu tür yazılara “öz anlatı”, “düşün” gibi adlar verilebilir.

12. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 298 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!