Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 340

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 340 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 340

8. Albrecht Dürer (1471-1528), Nürnbergde doğmuş, İtalyada, Hollandada bulunmuş büyük ressamdı. Ressamlığının yanısıra ünlü bir gravürcü, heykelci, mimar, Almanyada Renaissance’ın en büyük sanatçısıydı.
9. “Güzellerin sonbaharı da güzeldir.” Plutarkhos, Alkibiades, 1.

Francis Bacon, Denemeler

1. Güzellik çabucak çürüyen, çok dayanmayan yaz yemişlerini andırır. cümlesinin size düşündürdüklerini birkaç cümle ile ifade ediniz.

  • Cevap: Olası Cevap: Güzellik ruhları şenlendiren çok değerli bir nimet. Gözlere şenlik, ruha gıda, sanata ilham. Hayatı renklendiren, insan olduğumuzu hatırlatan bir hediye. Kendimizde, çevremizde onu ararız. Güzel yerlerde yaşamak, güzel arkadaşlar edinmek, güzel eşyaları almak isteriz. Ne var ki her şey çürümeye evrilir, yaratılan her şeyin bir vadesi vardır. Güzellik de buna direnemez. Belki de geçici olması onun değerini daha da artırıyor.

2. Bacon’ın güzellik üstüne söylediği tespitlerden hangileri ilginizi çekti? Düşüncelerinizi yazınız.

  • Cevap: Olası Cevap: Yüce ruhlu kişiler davranışlarında ince ve ağırbaşlı olurlar ve bu onların güzelliğini artırır. Bir insan nasıl olursa olsun onun bu özelliği insanlar üzerinde güzellik algısı oluşturabilir. Davranışlarımızın güzel olması, işte asıl güzellik budur. Olası başka bir cevap şu şekilde olabilir: Güzellik, gençlikte kusursuzdur. Gençliğin tazeliği ve enerjisi onu görünür yapar. Yaşlılıkta ise iyi huyluluk ve asalet insanı güzel gösterir.

3. Yazar, Apelles ve Dürer adlı ressamlarla ilgili anlattıklarıyla güzelliğin hangi yönünü ortaya koymuştur? Düşüncelerinizi yazınız.

  • Cevap: Apelles, gördüğü güzellikleri tek bir yüzde bir araya getirerek en güzel yüzü yapmaya çalışmış. Dürer ise geometrik oranları uygulayarak güzelliği yakalamaya çalışıyormuş. Oysaki kurallara bağlı kalmamalıydılar. İnsanı mutlu eden bir ilham, güzelliği bulmak için yeterli olabilir. Parçaya değil bütüne odaklanmak da gereklidir. Ruhsal güzelliği resmetmek zordur. Kusursuz bir güzellik de yoktur.

4. Bacon’un güzellik ile ilgili düşüncelerinin günümüzde geçerliliği var mıdır? Düşüncelerinizi yazınız.

  • Cevap: Olası Cevap: Bacon, güzelliği etraflıca düşünerek ele almıştır. İnsanoğlunun değişmeyen gerçeklerini dile getirmiştir. Evrensel olanı yakalamıştır. Bu da onun görüşlerini zamansız yapmıştır.

5. Güzellik ile ilgili düşüncelerinizi yazınız.

  • Cevap: Olası Cevap: Beni gerçekten seven, sevdiğini gösteren insanlar dünyanın en güzel insanları. Onların bana karşı hissettikleri yani kaplerinin güzelliği benim güzellik anlayışımı oluşturdu. Yüzü, gözü güzel olmak gerçek güzelliği tarif etmek için yeterli değildir. İnsana ait değerler bir insanda anlamını buluyorsa güzellik de orada ortaya çıkar.

12. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 340 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!