Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
3. Sınıf Meb Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları

3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 203

“3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 203 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 203

Kullanılıp çöpe atılan birçok şey aslında çöp değildir. Bunların kontrolsüzce çöp olarak çevreye bırakılması oldukça zararlıdır. Çevreye bırakılan plastik ve metal gibi atıkların doğada yok olması çok uzun zaman almaktadır. Plastik su şişeleri, yoğurt kapları, gazete kâğıtları, cam şişe, içecek kutuları, ambalaj, karton, pil ve sıvı yağ gibi atıklar ilgili geri dönüşüm kutularına bırakıldıklarında tekrar kullanılabilir hâle gelebilir. Geri dönüşümü mümkün olmayan atıkları çöp kutularına bırakabiliriz.

100 kg kâğıt atık geri dönüşüme gönderildiğinde 2 ağaç kesilmekten kurtulabilir. Kâğıtlar geri dönüşüm sürecinden sonra karşımıza tekrar kitap, defter ve karton olarak çıkabilir.

Cam atıklar defalarca kez geri dönüştürülebilir. Camlar geri dönüştürüldükten sonra bardak, cam şişe ve kavanoz olarak karşımıza çıkabilir.

Piller kullanıldıktan sonra mutlaka geri dönüşüm kutusuna bırakılmalıdır. Pil içindeki bazı maddelerin doğaya karışması oldukça tehlikelidir. Piller, içerisindeki zararlı maddelerden arındıktan sonra geriye kalan parçaları değerlendirilir. Bu parçaların çoğu metal ürünler olarak tekrar karşımıza çıkar.

Geri dönüşümü önemli olan atıklardan bir diğeri kullanılmış sıvı yağlardır. Geri dönüşüme bırakılmayan ve lavaboya dökülen atık sıvı yağlar, toprak altında yer altı sularına karışarak kirliliğe neden olabilir. Kullanılmış yağlar geri dönüşümle sabun ve yakıt hâline dönüşerek ekonomiye katkı sağlayabilir.

Geri dönüşüme bıraktığımız atıklar ayırma tesislerinde türlerine göre ayrılır. Daha sonra türlerine göre ayrı ayrı geri dönüşüm tesislerine gönderilir. Bu süreçten sonra meyve suyu ve süt kutuları bir oyuncağa, cam atıklar harika bir sürahiye dönüştürülebilir. Plastik atıklar şık bir monta dönüşebilir. Metal atıklardan güzel bir gözlük yapılabilir. Kâğıt atıklar parçalanıp kâğıt hamuruna katıldıktan sonra kâğıt bardak ve tabaklar yapılabilir. Hatta tahta atıklar önce talaşa daha sonra suntaya dönüşür. Böylece yeni bir kitaplık veya masa yapılabilir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

3. Sınıf Meb Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 203 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
clap
0
happy
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!