Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
4. Sınıf Din Kültürü Anka Kuşu Yayınevi

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 81 Cevapları Anka Yayınevi

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 81 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 81 Cevapları Anka Yayınevi

Hz. Muhammed (s.a.v.), hayatının diğer dönemlerinde olduğu gibi çocukluk ve gençlik yıllarında da hiçbir zaman kötülüklere yaklaşmadı. Ahlaka aykırı fiillerin işlendiği yerlerden hep uzak durdu. Hz. Muhammed (s.a.v.), kendisine vahiy gelmeden önce Arap Yarımadası’nda yaygın olan Yahudilik, Hristiyanlık ve Mecusilik gibi dinlerden hiçbirine inanmadı. Putlara tapan Mekkeli müşrikler arasında büyümesine ve yaşamasına rağmen putperestliğe de ilgi duymadı, putlara tapmadı. Putlar için kesilen kurbanların etinden yemedi. Müşriklerin âdetlerinden uzak durdu. Resulullah’ın (s.a.v.) ahlakı Kur’an’dı. Yani Kur’an ahlakından ibaretti. O, şahsı için kimseye kin tutmaz ve intikam almazdı. Ne kötü söz söyler ne de kimseye kötülük ederdi. İnsanlara kaba ve kırıcı davranmazdı.

Not Edelim

Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hayatıyla ilgili ilk eserleri yazanlar şöyle diyor: “Resulullah Aleyhisselam; gençlik dönemine girinceye kadar mertlik ve insanlık bakımından içinde bulunduğu toplumun en üstünü, ahlakça en güzeli, soy sopça en şereflisi, komşuluk haklarını en iyi gözeteni, yumuşak huylu oluşuyla en büyüğü, doğru sözlülükte en yücesi, kötülükten ve insanları alçaltan huylardan uzak duruşta en önde olanıydı. Yüce Allah, onda bütün iyi haslet ve meziyetleri toplamıştı.” İbn-i Hişam, İslam Tarihi, C 1, s.

Hz. Muhammed’in (s.a.v.) en önemli özelliklerinden biri, adalete önem vermesidir. O, hayatının her döneminde hak ve hukuk konusunda duyarlı davranmıştır. Başkalarının haklarına saygı konusunda çok titizlik göstermiş, hiç kimsenin hakkına el uzatmamıştır. Hz. Muhammed (s.a.v.), kimsenin hakkını yemediği gibi insanların hakkının yenmesine de karşı çıkmıştır. Peygamberimizin (s.a.v.) gençlik döneminde bir gün bir tüccar, Mekke’ye satılık mal getirmişti. O dönemin ileri gelen kişilerinden biri olan Ebu Cehil, bu malları beğendi ve tüccarın yabancı olmasından yararlanarak malını ucuza satın almak istedi. Tüccara, zarar edeceği bir fiyat önerdi. Tüccar bunu kabul etmeyince Ebu Cehil, Mekke’deki ağırlığını ve konumunu kullanıp satıcıyı tehdit ederek onun malını zorla elinden aldı. Çünkü Mekke’deki herkes ondan korkar ve hiç kimse onu karşısına almak istemezdi. Bunu bilen Ebu Cehil, kendinden emin bir şekilde evine gitti. Tüccar şaşırmıştı. Çaresizlik içinde ne yapacağını düşünürken birisi, “Muhammed’e git, o senin hakkını alır.” dedi. Tüccar, son çare olarak denileni yaptı ve başına gelenleri Hz. Muhammed’e (s.a.v.)

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

4. Sınıf Anka Yayınevi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 81 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
clap
1
love
1
angry
0
happy
0
confused
0
sad
0
unlike

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!