Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
5. Sınıf Din Kültürü Anka Kuşu Yayınevi

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 43 Cevapları Anka Yayınevi

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 43 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 43 Cevapları Anka Yayınevi

Hz. Davud (a.s.), demircilik sanatını iyi biliyordu. O, demirden zırhlar yapıp satar ve geçimini kendi elinin emeğiyle sağlardı. Ayrıca yaptığı zırhlarla ordusunu da güçlendirmişti. Bununla ilgili olarak Sebe suresinde şöyle buyrulur: “Andolsun Davud’a tarafımızdan bir lütuf verdik ‘Ey dağlar! Kuşların eşliğinde onunla birlikte tespih edin.’ dedik ve zırhlar yap, işçilikte ölçüyü tuttur, diye demiri ona yumuşattık…” Başka bir ayette de “Ona savaş sıkıntılarınızdan sizi koruması için zırh yapmayı öğrettik. Artık şükredecek misiniz?”  buyrulur. Hz. Davud (a.s.), günahlardan kaçınma konusunda son derece titiz davranırdı. Allah’ı (c.c.) çok zikreder, Rabb’ine (c.c.) ibadet etmeyi çok severdi. İbadet esnasında dünyaya ait işlerden tamamen uzaklaşırdı. İbadet esnasında onun yanına kimse giremezdi. İbadetini bitirince de divan kurar, halkın sorunlarıyla ilgilenirdi. Hz. Davud (a.s.), ibadet konusunda son derece titizdi. Nafile ibadete de çok önem verirdi. O, gündüzleri bir gün oruç tutar, bir gün tutmazdı. Peygamberimiz (s.a.v.) onun bu ibadetini şu şekilde övmüştür: “Allah’ın en sevdiği namaz, Davud’un namazı; Allah’ın en sevdiği oruç da Davud’un orucudur.”  Davud Peygamber (a.s.), geceleri, namaz kılıp Allah’a (c.c.) ibadet ederek değerlendirirdi. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) haber verdiğine göre Hz. Davud (a.s.) gecenin yarısında uyurdu. Üçte birinde kalkıp namaz kılar, sonra kalan kısmında da yine uyurdu.


Etkinlik

“Kendisiyle birlikte tesbih etsinler diye biz, dağları ve toplanıp gelen kuşları Davud’un emrine verdik. Onların her biri Allah’a yönelmişlerdi. Biz Davud’un mülkünü güçlendirdik, ona hikmet ve hakla batılı ayıran söz (hüküm verme) yeteneği verdik.” “Davud’a Süleyman’ı bağışladık. O ne güzel kuldu! Şüphesiz o, Allah’a çok yönelen bir kimse idi.”

Yukarıdaki ayetlerde, Hz. Davud’un (a.s.) hangi özelliklerinden söz edilmektedir? Belirleyiniz.

  • Cevap: Yukarıdaki ayetlerde Davud( as) ın; dağların ve kuşlarla beraber tesbih ettiği, mülkünün arttırıldığı, hüküm verme yeteneğinin olduğu, Süleyman (as) adında güzel bir evladı olması özelliklerinden bahsedilmektedir.

5. Sınıf Anka Yayınevi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 43 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
7
angry
4
love
2
unlike
1
clap
1
confused
0
happy
0
sad

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!