Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
5. Sınıf Din Kültürü Anka Kuşu Yayınevi

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 53 Cevapları Anka Yayınevi

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 53 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 53 Cevapları Anka Yayınevi

Selamlaşma; sevginin, dostluğun, arkadaşlığın, kardeşliğin ilk adımıdır. Selamı yaygınlaştırmak aynı zamanda barışın ve kardeşliğin de yaygınlaşmasına katkıda bulunmak anlamınagelir. Birbirimizi sevmek, imanımızın, Müslümanlığımızın gereğidir. Bu sebeple Müslüman olarak bizler, çevremizdeki diğer Müslümanlarla selamlaşmaya önem vermeliyiz. Yüce dinimiz İslamiyet, selamlaşmaya önem vermemizi istemektedir. Kur’an-ı Kerim’de Yüce Allah (c.c.) şöyle buyurmaktadır: “…Evlere girdiğiniz zaman, birbirinize, Allah katından mübarek ve hoş bir esenlik dileği olarak selam verin. İşte Allah, düşünesiniz diye ayetleri size böyle açıklar.”2 Selamlaşmak, insanların birbirine karşı iyi duygu ve düşünceler beslediğini gösterir. Bu sebeple biri bize selam verdiğinde biz de ona en güzel şekilde karşılık vermeliyiz. Rabb’imiz (c.c.), “Bir selam ile selamlandığınız zaman siz de ondan daha güzeli ile selamlayın yahut aynı ile karşılık verin.”  buyurarak bizden bunu istemektedir. İnsanlarla selamlaşmak aynı zamanda onlar için dua etmektir. Allah’tan (c.c.), karşımızdaki kişiye iyilik, güzellik, esenlik vermesini dilemektir. Dolayısıyla selam verdiğimiz kişiye aynı zamanda dua etmiş oluyoruz. Kendisi için dua ettiğimizi, kendisinin iyiliğini istediğimizi bilen kişi bize yakınlık ve sevgi duyar. Böylece selamlaşmak, insanlar arasındaki ilişkileri geliştirir

Not Edelim

Günlük hayatta farklı ifadeler kullanarak selamlaşmak mümkündür. Ancak birine selam verirken selamlaşmanın en güzel şekli olan, “Selâmün aleyküm.” demek daha güzeldir. Bu ifade, “Selam, esenlik, iyilik, güzellik, hayırlı şeyler senin üzerine olsun.” anlamına gelir. Peygamberimiz (s.a.v.), insanlara “Selâmün aleyküm.” veya “Es-selâmü aleyküm.” diyerek selam vermiştir. Dolayısıyla selam verirken bu ifadeyi kullanmak sünnettir ve bize sevap kazandırır. Biri bize, “Selâmün aleyküm.” diyerek selam verdiğinde biz de ona, “Ve aleyküm selam.” ifadesiyle karşılık veririz. Böylece karşımızdaki kişiye, “Ben de senin için iyilik, güzellik, hayır ve esenlik dilerim.” demiş oluyoruz.

Günlük yaşantımızda “Selamünaleyküm.” ifadesinin anlamını karşılamamakla birlikte iyi dileklerimizi belirtmek için “günaydın”, “merhaba”, “hayırlı sabahlar”, “iyi günler” ifadelerini de kullanmaktayız. Örneğin, sabahleyin uyandığımızda anne, baba ve kardeşlerimize; “günaydın, hayırlı sabahlar vb.”ifadelerle iyi dileklerimizi belirtebiliriz. Sabahleyin okula geldiğimizde de arkadaşlarımızı, “günaydın, merhaba, iyi günler” vb.” ifadeleri söyleyerek selamlayabiliriz. Alışveriş için girdiğimiz bir markete, “Selâmün aleyküm.” veya “Hayırlı işler.” diyerek selam verebiliriz. Apartman merdivenlerinde ya da sokakta karşılaştığımız komşu ve tanıdıklarımızla da “Selâmün aleyküm, merhaba, iyi günler vb.” ifadeleri kullanarak selamlaşabiliriz.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

5. Sınıf Anka Yayınevi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 53 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
9
angry
3
unlike
2
love
0
happy
0
clap
0
confused
0
sad

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!