6. Sınıf Din Kültürü Çalışma Soruları 4. Ünite Cevapları
“6. Sınıf Din Kültürü Çalışma Soruları Cevapları 4. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
6. Sınıf Din Kültürü Çalışma Soruları 4. Ünite Cevapları
1. Aşağıdakilerden hangisi hicreti hazırlayan sebeplerden biri olarak gösterilemez?
A) Mekke’de kurak bir iklimin olmasıB) Müslümanların dinlerini özgürce yaşama istekleriC) Müşriklerin Hz. Muhammed’i (sav) öldürme kararı almalarıD) Müşriklerin Müslümanlara uyguladıkları baskı
- Cevap: A
2. Hz. Muhammed’in (sav) aşağıdaki uygulamalarından hangisi doğrudan toplumsal barışı sağlamaya yöneliktir?
A) Namaza çağrının ezanla olmasına karar vermesiB) Mescid-i Nebevi’de Suffe’yi kurdurmasıC) Medine Sözleşmesi’ni imzalamasıD) Vahiyleri yazdırması
- Cevap: C
3. Aşağıdakilerden hangisi Hz. Muhammed’in (sav) İslam’a davet için mektup gönderdiği ülkelerden biri değildir?
A) BizansB) HindistanC) İranD) Mısır
- Cevap: B
4. Mekkeli müşrikler, inananların bir kısmının Habeşistan’a hicret etmesi ile Mekke’de kalan Müslümanlara üç yıl sürecek olan baskı uygulamaya başladılar. Bu süreçte, Müslümanlar ile konuşmak ve onlarla alışveriş yapmak gibi pek çok şey yasaklandı. Bu metin aşağıdakilerden hangisi ile ilgilidir?
A) Boykot DönemiB) Hudeybiye AntlaşmasıC) Akabe BiatlarıD) Hüzün Yılı
- Cevap: A
5. “Ey örtünüp bürünen! Kalk ve uyar. Rabb’ini yücelt. Nefsini arındır. Kötü şeyleri terk et.” Meali verilen bu ayetler aşağıdaki sureterin hangisinde yer almaktadır?
A) AlakB) HicrC) NecmD) Müddessir
- Cevap: D
6. Aşağıdaki olaylardan hangisi diğerlerinden önce meydana gelmiştir?
A) Suffe’nin inşa edilmesiB) İlk cuma namazının kılınmasıC) Medine Sözleşmesi’nin yapılmasıD) Birinci Akabe Biatı’nın gerçekleşmesi
- Cevap: D
7. “Allah’ın yardımı ve zaferi gelip de insanların bölük bölük Allah’ın dinine girmekte olduklarını gördüğünde, Rabb’ine hamd ederek onu tespih et ve ondan mağfiret dile. Çünkü O, tövbeleri çok kabul edendir.” Anlamı verilen sure aşağıdakilerden hangisidir?A) NasrB) Mâ’ûnC) KâfirûnD) İhlâs
- Cevap: A
8. Hz. Muhammed (sav), Müslümanlarla beraber Kâbe’yi ziyaret etmek için Mekke yakınlarına geldi. Mekkelilere elçi göndererek bu isteğini bildirdi. Ancak bu isteği kabul edilmedi. Daha sonra yapılan görüşmeler neticesinde taraflar arasında gerginliği ortadan kaldıracak bir antlaşma imzalandı. Bu metin aşağıdaki olayların hangisi ile ilgilidir?
A) Birinci Akabe BiatiB) Muahat AntlaşmasıC) Medine SözleşmesiD) Hudeybiye Antlaşması
- Cevap: D
9. Aşağıdakilerden hangisi Hz. Ömer zamanında kabul edilen takvimin başlangıcı sayılmıştır?
A) İlk ayetlerin inmesiB) Mekke’nin fethedilmesiC) Medine’ye hicret edilmesiD) Bedir Savaşı’nın kazanılması
- Cevap: C
10. I. Hudeybiye AntlaşmasıII. Akabe BiatlarıIII. Bedir SavaşıIV. Uhud Savaşı
Numaralanmış olayların kronolojik sıralaması aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?
A) I - II - III - IVB) II - III - IV - IC) III - IV - I - IID) IV-1-II-III
- Cevap: B
- 11.
- Medine Sözleşmesi’ni imzalaması
- Medineli Müslümanlar ile Mekkeli Müslümanları kardeş ilan etmesi
- Medine’de yaşayan Evs ve Hazreç kabileleri arasındaki anlaşmazlığı sona erdirmesi
Hz. Muhammed’in (sav) bu uygulamalarının genel amacı aşağıdakilerden hangisidir?
A) İhtiyaç sahiplerini gözetmekB) İnanç özgürlüğünü korumakC) Toplumsal barışı sağlamakD) Medine’yi saldırılara karşı savunmak
- Cevap: C
12. İslam’ı kabul eden sahabe aşağıdakilerden hangisidir?
A) Hz. HaticeB) Hz. ÖmerC) Hz. OsmanD) Hz. Fatma
- Cevap: A
13. Aşağıdakilerden hangisi Medine’ye hicret sürecinde gerçekleşen olaylardan biri değildir?
A) Ranuna Vadisi’nde cuma namazı kılınmasıB) İlk mescidin Küba’da inşa edilmesiC) Hz. Muhammed’e (sav), Sevr Mağarası’nda gizlenmesiD) Hz. Zeyd’in Hz. Muhammed’e (sav) yol arkadaşlığı etmiş olması
- Cevap: D
14. Kur’an’da, Arapların İslam’dan önceki inanç, tutum ve davranışları için kullanılan kavram aşağıdakilerden hangisidir?
A) AsabiyeB) CahiliyeC) BedevîD) Medenî
- Cevap: B
15. Ezam ilk kez okuyan sahabe aşağıdakiler- den hangisidir?
A) Hz. Ebu BekirB) Hz. HamzaC) Hz. BilalD) Hz. Ali
- Cevap: C
16. Kur’an-ı Kerim, vahiy kâtipleri tarafından yazıya geçirilmiş ve sahabenin birçoğu tarafından da ezberlenmiştir.---zamanında mushaf hâline getirilen Kur’an-ı Kerim,----zamanında da çoğaltılmıştır. Bu metinde boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
A) Hz. Ömer - Hz. OsmanB) Hz. Ebu Bekir - Hz. AliC) Hz. Ömer - Hz. AliD) Hz. Ebu Bekir - Hz. Osman
- Cevap: D
17. İlk vahyin gelişinden Medine’ye hicrete kadar geçen dönem aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilmektedir?
A) Cahiliye DönemiB) Mekke DönemiC) Elçiler DönemiD) Dört Halife Dönemi
- Cevap: B
6. Sınıf Çalışma Soruları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 4. Ünite Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok