Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Meb Yayınları

6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 16

“6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 16 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 16

düşmanlık yapanlar dahi onların güvenilir olduklarını kabul etmişlerdir. Hz. Muhammed (s.a.v.) de peygamber olmadan önce güvenilir olmasıyla tanınıyordu. Bundan dolayı Mekke’de kendisine “Muhammedü’l-Emin” (Güvenilir Muhammed) lakabı verilmişti. Hatta Mekkeliler değerli eşyalarını daima Hz. Muhammed’e (s.a.v.) emanet ederler, o da kendisine olan güveni hiçbir zaman boşa çıkarmazdı. Onun güvenilir oluşu, Mekke’nin ileri gelen hanımlarından Hz. Hatice’yi (r.a.)* de etkilemişti. Hz. Hatice, Hz. Muhammed’e (s.a.v.) ticari ortaklık teklifinde bulundu. Ticaretteki dürüstlüğünü ve eminliğini bizzat görünce de onunla evlenmek istedi. Böylece ikisi birlikte güvene ve dürüstlüğe dayalı mutlu bir yuva kurdular.

Fetanet: Akıllı ve Zeki Olmak
Peygamberlik, zor ve sorumluluk gerektiren bir görevdir. Bu görevi yerine getirecek olan insanlar, toplumlarının en akıllı ve zeki olanları arasından seçilmiştir. Çünkü peygamberlerin Allah’tan (c.c.) aldıkları mesajları en doğru şekilde anlamaları ve insanlara anlatmaları gerekir. Peygamberler, kendilerine yöneltilen itirazlara ve sorulara en uygun karşılıkları vermek için de fetanet sıfatına sahip olmalıdır.

İsmet: Günah İşlemekten Korunmuş Olmak
İsmet; “günahsızlık, temizlik, korunmuşluk” anlamlarına gelir. Yüce Allah’ın, peygamberlerini gizli ve açık her türlü günahtan koruması demektir. Peygamberler de bizim gibi birer insandır. Ancak onların küçük hataları dahi Yüce Allah’ın uyarmasıyla hemen düzeltilmiştir. İnsanlara örnek olma sorumluluğunu taşıyan peygamberler, günahlardan ve kötülüklerden sakınan iyi insanlar arasından seçilmiştir. Onlar hem peygamberlik öncesinde hem de sonrasında günahlardan uzak durmuşlardır.

Tebliğ: Allah’tan (c.c.) Aldığı Mesajları Olduğu Gibi İnsanlara Bildirmek
Tebliğ; “ulaştırma, duyurma” anlamlarına gelir. Terim olarak peygamberlerin Allah’tan (c.c.) aldıkları vahyi eksiksiz olarak insanlara duyurması demektir.11 Peygamberler, diğer insanlar tarafından tecrübe edilmesi mümkün olmayan bir şekilde Allah’tan (c.c.) vahiy alırlar. Her peygamber, eksiksiz bir şekilde insanlara ulaştırmakla görevlidir. Yüce Allah, onların asıl görevinin tebliğ olduğunu Kur’an-ı Kerim’de şöyle bildirir: “Peygamberin üzerine düşen ancak tebliğdir. Allah, sizin açıkladığınızı da gizlediğinizi de bilir.”12 Peygamberler tebliğ ettikleri esasları uygulamak ve açıklamakla da görevlidir. Yüce Allah “… Sana bu Kur’an’ı insanlara, kendilerine indirileni açıklaman ve onların da üzerinde düşünmeleri için indirdik”13 ayetiyle bu durumu belirtir. İnsanları Yüce Allah’ın buyruklarına uymaya davet eden peygamberler, ahlaki yönden üstün özelliklere sahiptir. Yüce Allah’ın emrettiği tebliğ görevini en güzel şekilde yerine getirerek insanlardan hiçbir karşılık beklemezler. Onların bu özelliği Kur’an-ı Kerim’de şöyle ifade edilir: “Sizden hiçbir karşılık beklemeyen kimselere uyun, onlar doğru yolda olan kimselerdir”11 12 13 14

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

6. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 16 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!