Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
6. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Matbaa Yayıncılık

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Adım Adım Matbaa Yayıncılık Sayfa 126

“6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 126 Adım Adım Matbaa Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Adım Adım Yayınları Sayfa 126

Buzun yoğunluğu suyun yoğunluğundan büyük olsaydı kışın suyun donması sonucu oluşan buz, suya batardı. Havanın daha da soğumasıyla birlikte su kaynaklarındaki suyun tamamı donar ve suda yaşayan canlılar yaşamını yitirirdi. Suyun donması sonucu oluşan buz, suyun yüzeyinde toplanır ve su üstten donmaya başlar. Böylece su kaynaklarının üst kısmında kalın bir buz tabakası oluşur. Bu tabaka, suyun havaya ısı vermesini önler. Böylece su kaynaklarındaki suların tamamının donması engellenir ve buz tabakasının altında kalan canlılar yaşamlarına devam edebilir.

A. X ve Y sıvıları 100 g kütleli özdeş kaplara konuluyor. Eşit kollu teraziler kullanılarak X ve Y sıvılarının kütleleri aşağıdaki gibi ölçülüyor. Buna göre X ve Y sıvılarıyla ilgili aşağıdaki tabloyu doldurunuz.

  • Cevap:

B. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Aşağıdaki kaplarda farklı miktarlarda saf su vardır. Kaplardaki suların yoğunlukları arasındaki ilişki nedir?

  • Cevap: Saf maddeler için yoğunluk ayırt edici özelliktir. Yoğunluk madde miktarına bağlı değildir. Bu nedenle tüm kaplardaki sal’ suların yoğunlukları eşittir.

2. Birbiri içinde çözünmeyen K, L ve M sıvılarının aynı kap içerisindeki görünümü yanda verilmiştir. Kabın içindeki K, L ve M sıvıları eşit hacimli olduğuna göre aşağıdaki sorulan cevaplayınız.

a. Sıvıların yoğunlukları arasındaki ilişki nedir?

  • Cevap: Birbiri içinde çözünmeyen sıvılar aynı kapta karıştırıldığında yoğunluğu büyük olan sıvı, kabın dibinde kalırken yoğunluğu küçük olan sıvı kabın yüzeyinde kalır. Bu nedenle sıvıların yoğunlukları arasındaki ilişki K>L>M şeklindedir.

b. Sıvıların kütleleri arasındaki ilişki nedir?

  • Cevap: Sıvılar eşit hacimli olduğuna göre yoğunluğu büyük olan sıvının kütlesi cn fazla, yoğunluğu küçük olan sıvının kütlesi ise cn azdır. Buna göre sıvıların kütleleri arasındaki ilişki K>L>M şeklindedir

6. Sınıf Adım Adım Matbaa Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 126 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
225
love
67
clap
44
angry
24
unlike
20
confused
15
happy
12
sad

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!