Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
6. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Matbaa Yayıncılık

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Adım Adım Matbaa Yayıncılık Sayfa 163

“6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 163 Adım Adım Matbaa Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Adım Adım Yayınları Sayfa 163

Şok ses dalgalarıyla taş kırma (ESWL), günümüzde böbrek taşı tedavisinde sık kullanılan yöntemlerden biridir. (Görsel 5.3.10). Bu yöntemle vücut dışından hastaya gönderilen şok ses dalgalan, böbrek taşlanna çarparak onlan kırar. Böbrek taşlan küçük parçalara aynlıp idrarla kolaylıkla vücuttan uzaklaştırılabilecek hâle gelir. Dış ortamdan gönderilen ses dalgalarının etkisiyle böbrek taşlarının kırılması, sesin bir enerji türü olduğunun göstergesidir.

Ses Enerjisinin Etkilerini Gözlemleyelim” isimli deneyi yapınız.

SES ENERJİSİNİN ETKİLERİNİ GÖZLEMLEYELİM

Gerekli Malzemeler:

Fon kartonu, cetvel, yapıştırıcı, paket lastiği (iki adet), balon (iki adet), mum (dört adet), kalem, makas, kibrit veya çakmak, leğen.

Uygulama Aşamaları

1. Fon kartonundan 50 x 20 cm ebatlarında bir parça kesiniz (Bu işlem sırasında öğretmeninizden yardım alınız.).
2. Kestiğiniz karton parçasını rulo hâline getirerek uçlarını yapıştırınız.
3. Balonları makasla kesiniz. Rulonun açıkta kalan her iki ucuna paket lastiği ile balonların alt kısımlarım sabitleyiniz.
4. Mumları aralarında ikişer santimetre olacak şekilde yan yana diziniz.
5. Hazırladığınız ruloyu bir leğenin üzerine koyunuz ve mumlardan birinin önüne sabitleyiniz. Mumları yakınız. Mumların ilki ile rulo arasındaki mesafenin az olmasına dikkat ediniz.
6. Mumların diğer tarafında bulunan rulodaki balona kalemle vurunuz.
7. Mum alevlerinin hareketini gözlemleyiniz.

Sonuca Varma

• Rulonun diğer ucundaki balona vurduğunuzda mum alevlerinin hareketlenmesinin sebebi nedir?

  • Cevap: Rulonun diğer ucundaki balona vurduğunuzda, ses enerjisi ruloda hızla ilerleyerek mum alevlerinin hareketlenmesine neden olur. Bu hareketlenme, ses enerjisinin maddede yayılmasının bir sonucudur.

Şu anda yakın çevrenizde ses üreten birçok varlık vardır. Bu seslerin bazılarını duyamamanızın sebebi nedir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla tartışınız.

  • Cevap: Yakın çevremizdeki seslerin bazılarını duyamamamızın nedeni, seslerin frekanslarının insan kulağının algılayabileceği sınırların dışında olması veya ses şiddetinin çok düşük olmasından kaynaklanabilir.

6. Sınıf Adım Adım Matbaa Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 163 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
3
angry
1
clap
1
unlike
0
happy
0
love
0
confused
0
sad

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!