Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
6. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Matbaa Yayıncılık

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Adım Adım Matbaa Yayıncılık Sayfa 219

“6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 219 Adım Adım Matbaa Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Adım Adım Yayınları Sayfa 219

T.C. Sağlık Bakanlığı ve Türk Nefroloji Derneği tarafından hazırlanan, böbrek sağlığının korunması için günlük hayatta uygulanması gereken bazı davranışların yer aldığı bir afiş verilmiştir (Afiş 6.3.4). Afişi inceleyiniz.

Boşaltım sisteminin sağlığının korunması için aşağıdaki öneriler uygulanmalıdır.
• Kişisel temizliğe dikkat edilmelidir.
• Diş çürüklerinin ve boğaz iltihaplarının tedavisi için hemen doktora gidilmelidir.
Diş çürükleri ve iltihaplanmaları böbrek rahatsızlıklarına neden olabilmektedir.
• Doktor tavsiyesi dışında antibiyotik kullanılmamalıdır.
İlaçlar günümüzde birçok hastalığın tedavisinde önemli rol oynamaktadır. İlaçlar doğru zamanda, doğru şekilde vc doğru miktarda kullanıldığında insanlara yarar sağlamaktadır. Ancak bilinçsiz ilaç kullanımı hem ülkemizde hem de dünyada önemli sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Özellikle antibiyotikler rastgele tüketilmemelidir. Çünkü farklı bakteri türleri için kullanılan antibiyotik türleri farklılık gösterebilmektedir. Bilinçsiz kullanılan antibiyotikler, vücutta kalıcı rahatsızlıkların meydana gelmesine neden olabilir. Her türlü ilacın doktor kontrolünde ve doktorun önerdiği dozda alınması gerekmektedir.

Beyin Fırtınası

Aşırı tuz tüketiminin neden olduğu hastalıkların başında hipertansiyon gelmektedir. Bu hastalık, tedaviyle kontrol altına alınmadığında böbrek yetmezliğiyle sonuçlanabilmektedir.
“17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü” kapsamında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türk Böbrek Vakfı Başkanı, yüksek tansiyonun başta böbrek başta olmak üzere birçok organın çalışma düzenini olumsuz etkilediğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:
Dünya Sağlık Örgütü; yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları başta olmak üzere şişmanlık, şeker hastalığı ve bazı kanser türlerinden korunmak amacıyla tüketilmesi gereken tuz miktarını günde 6 gram (bir çay kaşığı) olarak önermektedir.
Bu miktardaki tuz, yemeklere tuz eklenmeden doğal olarak günlük tüketilen yiyecek ve içeceklerle sağlanmaktadır. Ülkemizde 10 yıl önce kişi başına ortalama tuz tüketimi 18 gram civarındaydı. Yapılan çalışmalar sonucunda bu miktar 12 grama kadar düşürüldü ancak bu miktar hâlâ Dünya Sağlık Örgütünün tavsiye ettiği miktarın iki katı civarındadır.”

Okuduğunuz metindeki bilgiler doğrultusunda aşağıdaki sorunun cevabım arkadaşlarınızla tartışınız.

• Boşaltını sistemi sağlığının korunması için nelere dikkat edilmelidir?

  • Cevap: Boşaltım sistemi sağlığını korumak için aşırı tuz tüketiminden kaçınılmalıdır. Aşırı tuz tüketimi böbrek sağlığını olumsuz etkileyebilir ve hipertansiyon gibi hastalıklara neden olabilir. Ayrıca, yeterli su içmek ve sağlıklı bir diyet uygulamak da böbrek sağlığını destekler.

6. Sınıf Adım Adım Matbaa Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 219 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
love
0
happy
0
clap
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!