Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Fen Bilimleri Yıldırım Yayınları

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 27 Cevapları Yıldırım Yayınları

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 27 Cevapları Yıldırım Yayınları ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 27 Cevapları Yıldırım Yayınları

Bir astronot olup uzaya gitseydiniz uzayda nelerle karşılaşırdınız, neler hissederdiniz? Duygu ve düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap: Astronot, kozmonot veya uzay insanı, uzay çalışmalarına katılmak amacı ile eğitilmiş olan, insanlı uzay araştırmalarında görev yapan kişilere denilmektedir. Uzaya gitseydim, orada gezegenler, toz bulutları, asteroidler, meteorlarla karşılaşacağımı düşünüyorum.

Size “Nerede yaşıyorsunuz?” diye sorulsa cevabınız “Dünya’da.” olacaktır. Peki, Dünya’nın nerede olduğunu hiç düşündünüz mü?

  • Cevap: Dünya’nın Evren’deki yeri son yüzyılda radikal bir şekilde artarak 400 yıllık teleskobik gözlemlerle oluşturulmuş bilgilerdir. Başlangıçta Dünya’nın Evren’in merkezi olduğuna inanılmakta, sadece uzaktaki sabit yıldızlar ve çıplak gözle gözlenen gezegenlerden oluşmaktaydı. 17. yüzyılda Güneşmerkez model kabul edildikten sonra William Herschel ve diğer gökbilimcilerin gözlemleriyle diğer bilgilere ulaşılabilmiştir. 20. yüzyıla gelindiğinde sarmal bulutsu gözlemleri gökadamızın; gruplar, kümeler ve süperkümelerle, genişleyen bir evren içinde milyarca gök adadan sadece bir tanesi olduğunu ortaya koymuştur. 21. yüzyıla gelindiğinde görünür Evren’in genel yapısı, iplikçikler ve boşlukların içinde şekillenen süperkümelerle netleşmeye başladı. Süperkümeler, iplikçikler ve boşluklar muhtemelen Evren’de var olan en büyük ve tutarlı yapılardır.

Gökyüzü gözlemi yaparken gördüğünüz cisimlere genel olarak gök cismi adı verilir. “Bu gök cisimleri nelerdir?” diye sorulduğunda ise aklınıza gelebilecek ilk cevap “Yıldız.” olabilir. Ancak bunların hepsi yıldız değildir. Yıldızlardan başka gök cisimleri de vardır. Örneğin gezegenler ve meteorlar bunlardan bazılarıdır. Peki, bu gök cisimleri hakkında neler biliyorsunuz? Söyleyebilir misiniz?

  • Cevap: Astronomik cisim ya da gök cismi gözlemlenebilir evrenin içindeki cisimlerin genel adıdır. Bu cisimleri astronominin dalı olan morfoloji inceler. Gökteki cisimlerin bazıları sabitken bazıları yörüngelerinde döner. Gözlemlenebilir evrendeki en büyük astronomik cisim Stephenson 2-18’tir.

7. Sınıf Yıldırım Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 27 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
love
1
unlike
1
angry
0
happy
0
clap
0
confused
0
sad

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!