Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Fen Bilimleri Yıldırım Yayınları

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 54 Cevapları Yıldırım Yayınları

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 54 Cevapları Yıldırım Yayınları ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 54 Cevapları Yıldırım Yayınları

Mitoz, hücre bölünmesi demektir. Hücre, mitoz sırasında birbirini takip eden dört farklı evreden geçer. Çekirdek bölünmesini sitoplazma bölünmesi izler. Hayvan hücrelerinde sitoplazma ortadan boğumlanarak ikiye ayrılır. Bitki hücrelerinde ise hücre duvarından oluşan orta lamel sitoplazmayı ikiye ayırır.

a. Mitozdan önce hücre bölünmeye hazırlık yapar. DNA kendini eşler ve miktarı iki katına çıkar. Kromozomlar iki adet kromatid içerir. Bunlara kardeş kromatid denir. Kardeş kromatidler birbirine tutunmuş olarak görünür. Bu kromatidler kromozom olarak adlandırılmaktadır.
b. Çekirdek zarı parçalanır. Hayvan hücresinde sentriyoller hücrenin zıt kutuplarına çekilir ve aralarındaki iğ iplikleri uzamaya başlar.
c. Kardeş kromatidler, hücrenin ortasındaki bir düzlemde iğ ipliklerine tutunmuş olarak dizilir. Kromozomlar bu aşamada belirgin olarak görünür.
ç. Kardeş kromatidler birbirinden ayrılarak hücrenin zıt kutuplarına doğru iğ ipliklerinin yardımıyla çekilir.
d. Eşit sayıda kromozom, bölünen hücrenin her iki kutbuna ulaştığında çekirdek bölünmesi tamamlanır. Sitoplazma bölünmesi başlar.
e. Sitoplazma bölünmesi tamamlandığında aynı genetik maddeyi taşıyan birbirinin aynısı iki yavru hücre oluşur.

Bitki hücrelerinde sitoplazma bölünmesinde hücrenin ortasında ara plak (orta lamel) yer alır. Ara plak hücrenin ortasında kenardaki ana hücre duvarına doğru kalınlaşır. Kalınlaşma ana hücrenin duvarına kadar devam eder. Sonuçta ana hücrenin bütün özelliklerini taşıyan iki yavru hücre oluşur.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktır.

7. Sınıf Yıldırım Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 54 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!