Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayıncılık

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Adım Adım Yayıncılık Sayfa 189

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 189 Cevapları Adım Adım Matbaa Yayıncılık ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Adım Adım Yayıncılık Sayfa 189

Fosil yakıtlar ulaşım araçlarında, sanayi tesislerinde ve konutlarda kullanılmaktadır. Fosil yakıtların bir diğer kullanım alanı ise termik santrallerde elektrik enerjisi üretimi sağlamaktır. Tasarruflu kullanılmadığı takdirde gelecekte dünyada fosil yakıt sıkıntısı yaşanacaktır. Bu nedenle fosil yakıtlara alternatif olarak yenilenebilir enerji kaynaklarının (güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi, hidroelektrik enerji, jeotermal enerji gibi) kullanımı yaygınlaştırılmalıdır. Aksi takdirde gelecekte dünyada elektriğe ulaşma, konutları ısıtma, ulaşım araçlarını kullanma, sanayi tesislerinde üretim yapma sorunları yaşanabilir.

Yeryüzündeki kullanılabilir su kaynaklarının sınırlı olduğunu öğrenmiştiniz. Suyun eksikliği yalnızca insanların değil yeryüzündeki diğer canlıların da yaşamı için önemli bir tehdittir. Çünkü bitkilerden hayvanlara, mikroskobik canlılardan insanlara kadar bütün canlılar yaşamlarını devam ettirebilmek için suya ihtiyaç duyar. Suyun tasarruflu kullanılmaması durumunda gelecekte çok sayıda canlının nesli tükenebilir. Su kaynaklarına ulaşamayan insanlar arasında tifo ve kolera gibi salgın hastalıklar hızla artabilir. Bu nedenle bütün dünyada suyun doğru kullanımı konusunda ortak bir çalışma planlanmalıdır. Nehirlerdeki suların boşa akıp gitmesi önlenmeli, yer altı sularının kullanımı için alternatif yollar geliştirilmeli, yağmur suyu depolama sistemleri kurulmalı, su kaynaklarının kirlenmesi önlenmelidir.

Madenler yer kabuğunun oluşum sürecinde milyonlarca yılda meydana gelmiş doğal kaynaklardır. Altın, demir, bakır, alüminyum, bor ve magnezyum madenlere örnek verilebilir. Takıların, mutfak eşyalarının, teknolojik araç gereçlerin, ulaşım araçlarının yapımında madenlerden yararlanılmaktadır. Madenlerin tükendiği takdirde tekrar oluşması milyonlarca yıl sürer. Gelecek nesillerin de madenlerin sağladığı avantajlardan yararlanabilmesi için madenlerin tasarruflu kullanılmasına özen gösterilmelidir. Madenleri tasarruflu kullanmak amacıyla geri dönüşüm uygulamalarına önem verilmelidir. Geri dönüşüm sayesinde metal ve pil atıklarının yapısındaki madenlerden elde edilen ham madde üretim süreçlerinde kullanılır. Bu sayede doğadan daha az maden çıkarılır.

Tarım arazileri açılması, yerleşim birimi ve sanayi tesisi kurulması, ağaçların kereste üretimi amacıyla kesilmesi dünyadaki orman varlığının her geçen yıl azalmasına neden olmaktadır. Ormanlar çok sayıda canlının barındığı doğal yaşam alanlarıdır. Ormanlardaki üretici canlılar fotosentez yaparak karbon ve oksijen döngüsünün gerçekleşmesinde etkilidir. Ormanlar havadaki oksijen miktarını artırırken karbondioksit miktarını azaltır. Ormanlar tasarruflu kullanılmadığında havadaki karbondioksit

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

8. Sınıf Adım Adım Matbaa Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 189 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!