Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayıncılık

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Adım Adım Yayıncılık Sayfa 60

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 60 Cevapları Adım Adım Matbaa Yayıncılık ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Adım Adım Yayıncılık Sayfa 60

Tarım Biyoteknolojisindeki Gelişmeler Bazı gelişmiş ülkelerde biyotekrıoloji uygulamalarının tarımsal üretimi yedi ila on kat artırdığı kanıtlanmıştır. Bu rakam, geleneksel tarımın üretim kapasitesinin çok üstündedir. Bu nedenle 2010 yılında 29 ülkede bulunan yaklaşık 15,4 milyon çiftçi, toplam 148 milyon hektarlık alanda başta soya fasulyesi, mısır, pamuk ve kanola olmak üzere birçok biyoteknolojik ürün ekmiştir. Biyoteknolojik ürünlerin yetiştirildiği ülkelerde çiftçiler daha yüksek gelir elde etmektedir. Biyoteknolojik uygulamalardan sadece çiftçiler fayda sağlamamaktadır. Örneğin Arjantin’de 1995 yılından itibaren soya fasulyesi üretiminde yaşanan %140’lık artış sonucunda tarımda işgücü istihdamı artmıştır.

Birleşmiş Milletler 2008 yılının Haziran ayında Roma’da gerçekleştirilen toplantıda, dünyadaki gıda ihtiyacının karşılanması için gıda üretiminin 2030 yılına kadar %50 artması gerektiğini belirtmiştir. Aynı toplantıda 2008 yılında gıda fiyatlarındaki artışın dünya çapında 100 milyon insanı açlığa sürüklediği açıklanmıştır. Şu anda yaklaşık 7 milyar olan insan nüfusunun 2040 yılına kadar 9 milyara çıkacağı tahmin edilmektedir. Tarımsal üretimi yeterli olmayan ülkelerin gıda ithalat faturaları her geçen gün artmaktadır. Kısacası dünya nüfusu artmaya ve gıda stokları tükenmeye devam etmektedir. Tarımda biyoteknolojik uygulamaların geliştirilmesi ile yüksek verimli ürünler elde edilebilir. Böylece sayısı hızla artan insanoğlunun gıda ihtiyacı sorunu çözülebilir.

DNA’nın yapısının keşfedilmesi ile sağlık alanında birçok biyoteknolojik uygulama geliştirilmiştir. Günümüzde kişilerin ve ailelerinin genetik yapıları incelenerek hangi hastalıklara yatkın olduğu saptanmakta ve risk altındaki bireyler belirlenmektedir. Hepatit B aşısı, biyoteknolojik çalışmalar sonucu geliştirilmiştir. Kuş gribi, domuz gribi ve Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi hastalıklarına karşı kullanılacak aşıların üretilmesi, hastalıkların insanlarda ve hayvanlarda yayılmasının önlenmesi biyoteknolojinin konusudur. Hayvancılık alanındaki biyoteknolojik çalışmalar kaliteli et, süt ve yün elde edilmesi, hayvanların büyüme hızının artırılması, hastalıklara karşı dayanıklı hayvanların geliştirilmesi ile ilgili konularda yoğunlaşmaktadır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

8. Sınıf Adım Adım Matbaa Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 60 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
2
love
2
unlike
2
angry
1
happy
1
sad
0
clap
0
confused

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!