Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf Fen Bilimleri Ata Yayıncılık

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 134

“8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 134 Ata Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 134

Bulaşık makinesinden çıkan bulaşıkların bazen puslu görünmesinin nedeni bazik olan bulaşık detarjanlarının cam ve porseleni aşındırmasıdır. Asitler mermer, beton, taş gibi maddeler üzerinde aşındırıcı etkiye sahiptir. Asidin pH derecesi düştükçe maddeler üzerindeki etkisi artar. Bunun sebebi asitlerin pH derecelerinin azaldıkça kuvvetlerinin artmasıdır. Bazların ise pH derecesi arttıkça kuvvetleri artar. Asit ve bazların birleşmesiyle tuz oluşur. Tuzlar nötr olup sulu çözeltileri elektrik akımını iletir.

Kimyasal maddelerin ambalajlarının üzerinde bazı güvenlik sembolleri bulunur. Bu semboller ulusla- rası kurum ve kuruluşlarca onaylanmış ve ortak bir dil oluşturulmak amacıyla belirlenmiş sembollerdir. Bu sembollerin (Görsel 4.25) anlamlarını öğrenmemiz özellikle laboratuvarda çalışırken güvenliğimiz için çok önemlidir.

Evlerde kullandığımız, bulaşık deterjanı, şampuan, el sabunu gibi temizlik malzemeleri, bazik özellikte maddelerdir. Bu maddelerin yanı sıra tuz ruhu (hidroklorik asit) gibi temizlik malzemeleri asidik özelliktedir. Bu malzemeleri kullanırken üzerlerindeki işaretlere dikkat etmek çok önemlidir. Bu malzemelerin bulunduğu ambalajların üzerindeki yazılar ve güvenlik işaretleri silinmişse bu maddeler kesinlikle koklanmamalı ve tadlarına bakılmamalıdır.

Laboratuvarda bu tür maddelerle deney yaparken veya bu maddeler evlerde temizlik malzemesi olarak kullanılırken mutlaka eldiven giyilmelidir. Çamaşır suyu, tuz ruhu gibi maddeler kesinlikle birlikte kullanılmamalı, ayrı ayrı kullanıldığında da yoğun kokulu olduklarından kullanılan alan iyi havalandırılmalıdır. Aksi hâlde bu maddelerin solunumu sağlığımıza zarar verebilir.

Mutfak tezgâhına limon, sirke veya tuz ruhu gibi asit içerikli maddeler döküldüğünde mermer aşınır. Bu nedenle bu tür maddelerin mermer tezgâha temas etmemesine dikkat edilmeli ya da mermer tezgâh yerine asidik maddelerden etkilenmeyen malzemeden yapılan tezgâh (Görsel 4.26) tercih edilmelidir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır. 

8. Sınıf Ata Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 134 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!