Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf Fen Bilimleri Ata Yayıncılık

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 149

“8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 149 Ata Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 149

D. Günlük Hayattaki Hâl Değişimleri

Maddelerin hâl değişimiyle ilgili olarak günlük hayattan birçok örnek verilebilir. Örneğin meyve ve sebzelerin kurutulması (Görsel 4.36) içlerindeki suyun buharlaşması sonucu olur. Elimize kolonya döktüğümüzde (Görsel 4.37) bir süre sonra serinlik hissederiz. Bunun sebebi kolonyanın buharlaşırken cildimizden ısı almasıdır.

Kıyafetlerimizi güvelerden korumak için kıyafetlerin arasına konan naftalin (Görsel 4.38) bir süre sonra gaz hâline geçer. Bu olay sırasında naftalin ısı alır. Toprak testiye doldurulan su, uzun süre soğuk durabilir (Görsel4.39). Bu durum şöyle açıklanabilir: Testinin içindeki su testinin gözeneklerinden dışarı doğru süzülür ve damlacıklar şeklinde yüzeyde birikir. Biriken su damlacıkları buharlaşırken testinin yüzeyinden ısı alır böylece testi içindeki su soğuk kalır.

Kar yağarken hava sıcaklığı artar (Görsel4.40). Bunun sebebi havadaki su buharının hâl değiştirirken dışarıya ısı vermesidir. Benzer şekilde sırtımız terliyken üşüdüğümüzü hissederiz (Görsel 4.41). Bunun sebebi de ıslak olan kıyafetimiz kururken yani su buharlaşırken kıyafetin vücudumuzdan ısı almasıdır.

Buzdolabından çıkardığımız şişenin dışında su damlalarının oluşması da havadaki su buharının soğuk olan şişe yüzeyine çarpıp yoğuşmasından dolayıdır. Kış aylarında yollar, buzlanmayı önlemek için tuzlanır. Bunun sebebi tuz, suyun donma sıcaklığını düşürür. Böylece yollardaki suyun donması önlenmiş

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır. 

8. Sınıf Ata Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 149 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
2
love
1
angry
0
happy
0
clap
0
confused
0
sad
0
unlike

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!