Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf Fen Bilimleri Ata Yayıncılık

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 21

“8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 21 Ata Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 21

ETKİNLİK ZAMANI

Mevsimler Nasıl Oluşur?

İhtiyacın Olacak

Dünya modeli, el feneri, bağlama parçası, destek çubuk, döküm ayak, kimya termometresi (2 adet), bant, kronometre veya saat.

Haydi Başlayalım

Dörder kişilik gruplar oluşturalım. Grup arkadaşlarımız arasında adil bir görev dağılımı yapalım.
Termometrelerin birini Dünya modelinde Türkiye’nin üzerine, diğerini Güney Afrika Cumhuriyeti üzerine gelecek şekilde bantla sabitleyelim (Görsel 1).
Bağlama parçası, destek çubuk, döküm ayak ve el fenerini kullanarak Görsel 2’deki düzeneği kuralım. El fenerini açıp Dünya modeli üzerine on dakika boyunca tutalım.

Sonuçları Yorumlayalım

• Hangi termometrenin gösterdiği değer daha fazladır? Neden?

  • Cevap: Türkiye üzerindeki termometrenin gösterdiği değer daha fazladır. Çünkü el feneri Türkiye’nin üzerine tutulduğunda, ışınlar daha dik bir açıyla düşer ve yüzeye daha yoğun bir şekilde gelir. Bu, yüzeyin daha fazla ısınmasına neden olur.

• Termometrelerin farklı değerleri göstermesinin nedeni ne olabilir?

  • Cevap: Termometrelerin farklı değerler gösterme nedeni, Güneş ışınlarının farklı açılarla yeryüzüne düşmesiyle ilgilidir. Türkiye üzerine doğrudan düşen ışınlar, Güney Afrika Cumhuriyeti üzerine göre daha dik bir açıyla gelir. Bu nedenle Türkiye’de daha fazla ısınma meydana gelir. Ayrıca coğrafi konum ve iklim değişkenleri de bu farklılığa katkıda bulunabilir.

• Işınların yüzeye düşme açısıyla sıcaklığın nasıl bir ilişkisi olabilir?

  • Cevap: Işınların yüzeye düşme açısı ile sıcaklık arasında doğrudan bir ilişki vardır. Daha dik bir açıyla gelen ışınlar, yüzeye daha yoğun bir şekilde gelir ve ısınmayı hızlandırır. Bu nedenle yüzeye dik gelen ışınlar, sıcaklığı artırır. Tersine, daha yatay bir açıyla gelen ışınlar, yüzeye daha seyrek bir şekilde ulaşır ve ısınma daha az olur. Bu nedenle açı, bölgenin sıcaklığını etkileyen önemli bir faktördür.

8. Sınıf Ata Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 21 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
58
clap
34
angry
12
unlike
9
love
7
confused
5
happy
4
sad

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!