Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf İnkılap Tarihi Dersdestek Yayınları

8. Sınıf İnkılap Ders Kitabı Cevapları Dersdestek Yayınları Sayfa 109-110

8. Sınıf Dersdestek Yayınları İnkılap Ders Kitabı Sayfa 109-110 Cevapları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf İnkılap Ders Kitabı Cevapları Dersdestek Yayınları Sayfa 109-110

8. Sınıf İnkılap Ders Kitabı Cevapları Dersdestek Yayınları Çözümleri Sayfa 109

Metinde anlatılanlardan hareketle Millî Mücadele günlerinde Anadolu’nun sosyal ve ekonomik durumu hakkında hangi çıkarımlarda bulunabilirsiniz?

  • Cevap: Anadolu işgal altında zulümlere uğramış, yıkılmış yakılmış bir vaziyettedir. Her yerde açlık her yerde sefalet her yerde korku hakimdir. Bir çok yer ev dinamitlerle havaya uçurulmuş. Köprüler tahrip edilmiş halktan bazıları ise öldürülmüştür. Bu da halkın büyük acılar çekmesine neden olmuştur.

Bir roman yazarı olsaydınız Millî Mücadele’nin hangi yönünü anlatmak isterdiniz? Neden?

  • Cevap: Ben olsam Kahraman Anadolu İnsanını anlatan onun Milli Mücadeleye olan desteğini okurlara anlatacak bir roman yazardım. Çünkü Anadolu’nun ismi bilinmeyen bir ok kahramanı canla başla gece gündüz işgale direnerek bu ülkeyi kurtarmış bu aydınlık güzel geleceği bizlere bırakmışlardır.

Üç Şehitler Destanı’ndan hareketle Millî Mücadele’ye katılan askerlerimizin kişisel özellikleri hakkında hangi çıkarımlarda bulunabilirsiniz?

  • Cevap: Al bir kalpak giyen at üstünde savaşan, ateşlere yürüyen, içleri vatan sevgisiyle dolu, bedenler değil ruhların vatan emanetçisi olduğu askerlerdir.

Ressam tabloda Millî Mücadele’nin hangi yönünü anlatmak istemiş olabilir? Neden?

  • Cevap: Vefakar ve vatansever Türk kadınlarının cepheye taşıdıkları mühimmatı gösteren bu resim, aslında bu kurtuluş mücadelesinin asker vtandaş demeden kadın erkek demeden toplumun her kesimiyle başarıldığının destanını anlatılmasıdır.

Tablodaki insanların duygu ve düşünceleri hakkında hangi çıkarımlarda bulunabilirsiniz?

  • Cevap: Hepsi vatanın kurtulması için savaşmaya hazırdır. Korkusuz cesur bakışları var olarak çizilmişlerdir. Yorgun gözleri aslında ateş saçmaktadır. Dosta güven düşmana korku vermektedir.

8. Sınıf İnkılap Ders Kitabı Cevapları Dersdestek Yayınları Çözümleri Sayfa 110

Heykeltıraşlar Rahmi Aksungur ve Tankut Öktem Millî Mücadele’yi anlatan eserler vermişlerdir (Görsel 3.25). Anıtkabir rölyeflerini yapan İlhan Koman ve Hüseyin Anka Özkan ise aynı dönemi kabartma sanatını kullanarak ifade etmişlerdir (Görsel 3.26).

Millî Mücadele’yi konu edinen bir diğer sanat dalı müziktir. Bu alanda verilen eserlerin başında Osman Zeki Üngör’ün bestelediği İstiklâl Marşı gelir. Millî Mücadele kahramanlarımızdan Ahmet Cemalettin Bey tarafından bestelenen Sakarya Marşı da Millî Mücadele ruhunu yansıtan önemli eserlerdendir.

Türk sanatçıları Millî Mücadele’mizi beyaz perdeye de yansıtmışlardır. Yönetmenliğini Muhsin Ertuğrul’un yaptığı “Ateşten Gömlek” ve “Bir Millet Uyanıyor” filmleri ile Nuri Akıncı’nın “Ege Kahramanları” ve Faruk Kenç’in “Kendini Kurtaran Şehir” adlı eserleri (Görsel 3.27) Türk sinemasının bu alandaki başlıca örnekleridir.

Yukarıdaki film afişlerinden sizi en fazla etkileyen hangisi oldu? Neden?

  • Cevap: Hepsinde de Mustafa Kemal’in askerlerinin erkek kadın demeden mücadelede yer alan kahramanların yüzleri vardır. Bu vatan sevgisi bu yüzlerden hemen okunmaktadır. En çok etkileyen  bu yüzler olmuştur.

8. Sınıf İnkılap Ders Kitabı Çözümleri Dersdestek Yayınları Sayfa 109-110 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
unlike
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!