Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf İnkılap Tarihi Dersdestek Yayınları

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Dersdestek Yayınları Sayfa 135

“8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 135 Ders Destek Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Dersdestek Yayınları Sayfa 135

Atatürk’ün tarım alanında başlattığı inkılap sayesinde 1923-1933 yılları arasında ekili dikili alanlarımızın büyüklüğü ve ürün miktarı önemli oranda arttı. On yıllık dönemde hububat ekim alanları %9, bakliyat ekim alanları %17, şeker pancarı ekim alanları %205, patates ekim alanları ise %39 oranında genişledi. Üretim artışı ise hububatta %63, bakliyatta %72, patateste %47 ve şeker pancarında ise %2700 olarak gerçekleşti.

“Devlet, temel unsur olan çiftçiyi ve çobanı kuvvetlendirmek zorundadır. Bunu kuvvetlendirmek de öyle lafla olmaz,

‘Kuvvetlenmesi gerekir.’ demekle de olmaz. Bilimin, teknolojinin ve çağın gerektirdiği araç ve yöntemlere fiilen girişmek lazımdır.”(1) diyen Atatürk, Türk köylüsünün bir an önce modern tarım tekniklerini öğrenerek makineli tarıma geçmesini istiyordu.

Bu amaçla Ankara’nın yanı başında bozkır, ağaçsız ve ortası bataklıkla kaplı geniş bir arazi üzerinde örnek bir çiftlik kurdu. Günümüzde Atatürk Orman Çiftliği adıyla bilinen bu çiftlikte bizzat çiftçilik yaparak (Görsel 4.21) Türk köylüsüne rehberlik etti.

Atatürk yukarıdaki paragrafta geçen sözünde “çiftçiyi ve çobanı kuvvetlendirmek” derken neyi anlatmak istemiş olabilir?

  • Cevap:  Atatürk’e göre Milli ekonominin temeli tarımdır. Bunun içindir ki tarımda kalkınmaya büyük önem vermekteyiz. Köylere kadar yayılacak programlı ve pratik çalışmalar bu amaca yayılmayı kolaylaştıracaktır.

8. Sınıf Dersdestek Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 135 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!