Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf İnkılap Tarihi Dersdestek Yayınları

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Dersdestek Yayınları Sayfa 86

“8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 86 Ders Destek Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Dersdestek Yayınları Sayfa 86

Yunan işgaline karşı Denizli ve Burdur’da ortaya çıkan silahlı mücadele fikri, kısa sürede Batı Anadolu’nun diğer illerine de yayıldı.

Kuvâ-yı Millîye birlikleri İzmir’e çıkan ve iç bölgelere doğru yayılmak isteyen Yunan kuvvetlerine karşı kahramanca mücadele etti. Düzenlediği baskınlarla sayı ve silah bakımından üstün olan düşman ilerleyişinin hızını yavaşlattı. Böylece Mustafa Kemal’e Millî Mücadele’nin hazırlıklarını yaparak düzenli orduyu kurabilmesi için ihtiyaç duyduğu zamanı kazandırdı. Ayrıca Büyük Millet Meclisi hükümetine karşı çıkan iç ayaklanmaları bastırarak meclis otoritesinin güçlenmesine önemli katkılarda bulundu.

b. Kuvâ-yı Millîyeden Düzenli Orduya

Kuvâ-yı Millîye birlikleri büyük fedakârlıklarla yürüttükleri mücadeleye rağmen düzenli Yunan ordusunu Anadolu’dan tamamen söküp atabilecek durumda değildi. Çoğu, askerlik eğitiminden yoksun kişilerden oluşan bu birlikler silah ve cephane yönünden yetersizdi. Bu birlikler belli bir merkezden emir almadığı için disiplinden uzak ve birbirinden habersiz şekilde savaşıyordu. Diğer yandan bazı Kuvâ-yı Millîyeciler keyfî davranışlarıyla halkın şikâyetlerine yol açarak Millî Mücadele’ye zarar veriyordu. Bu eksiklikleri nedeniyle Kuvâ-yı Millîyenin bir an önce düzenli orduya (Görsel 3.5) dönüştürülmesi gerekiyordu. Mustafa Kemal’e göre de komutanın değerli ve iyi yetişmiş olması yeterli değildi. Aynı zamanda komuta ettiği birliklerin askerlik mesleğinin niteliklerine sahip olması da gerekiyordu. Aksi takdirde ordumuzun varlık gösterebilmesi mümkün değildi.

Ali Fuat Cebesoy (1882-1968)

İstanbul’da doğan Ali Fuat Cebesoy, Harbiye Mektebini bitirdi. Millî Mücadelede Batı Cephesi’nin ilk komutanı oldu. 1922de TBMM’nin İkinci Başkanlığına seçildi. 17 Kasım 1924’te Kâzım (Karabekir), Rauf (Orbay), Adnan (Adıvar) ve Refet (Bele) Beylerle birlikte Cumhuriyet Dönemi’nin ilk muhalefet partisi olan Terakkiperver Cumhuriyet Fırkasını kurdu.
Bu kitap için yazılmıştır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

8. Sınıf Dersdestek Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 86 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!