Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf İnkılap Tarihi Biryay Yayınları

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 50 Cevapları Biryay Yayınları

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Bir-Yay Yayınları Sayfa 50 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 50 Cevapları Biryay Yayınları

Bölgesel nitelikli kurulan millî cemiyetler, bölgelerinin Türklere ait olduğunu kanıtlamaya çalışmışlardır. Başlangıçta propaganda ve yayınlar yoluyla eylemlerde bulunan bu cemiyetler, işgaller başlayınca silahlı direnişe geçmişlerdir. Millî cemiyetlerin öncülüğünde çekilen protesto telgrafları ve yurdun her tarafında yapılan mitingler, işgallere karşı ilk tepkilerdir. Osmanlı Devleti’nin yarattığı boşluğu doldurmuşlardır. Daha önce örneği görülmemiş bir yerel örgütlenme biçimi olarak bölge bölge Türk ulusunun bağımsızlığı için mücadele etmişlerdir. Halkın katılımıyla düzenledikleri bölgesel kongrelerle, millî ve demokratik bir kültürün oluşmasına katkı sağlamışlardır. İşgallerin doğrudan yaşandığı yerlerde Kuva-yı Millîye birliklerinin kurulmasına katkıda bulunmuşlardır. Millî cemiyetler, gelişen savaş koşullarına uyum sağlamada sorunlar yaşamıştır. Aralarındaki kopukluk, iletişimsizlik ve imkânsızlıklar uzun süre ayakta kalmalarını ve başarılı olma şanslarını zayıflatmıştır. Millî cemiyetlerin dayandığı askerî güç olan Kuva-yı Millîye birlikleri de ulusal bağımsızlığı sağlamak için yetersiz kalmıştır. Mustafa Kemal liderliğinde düzenlenen Sivas Kongresi ile millî cemiyetler, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti adı altında birleştirilmişlerdir. Böylece ulusal düzeyde bir gücün parçası olmuşlardır. Mondros Ateşkes Antlaşması’nın imzalandığı 1918’den başlayarak 1920’de BMM’nin açılmasına kadar geçen sürede, Kuva-yı Millîye güçleriyle bağımsızlık mücadelesine önemli katkılar sağlamışlardır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

8. Sınıf Biryay Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 50 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!