Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf İnkılap Tarihi Meb Yayınları

8. Sınıf İnkılap Tarihi Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 87

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 87 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 87

53- “Siyasi yalnızlıktan kurtulmak, mevcut topraklarını korumak ve yakın dönemde kaybettiği toprakları geri almak isteyen Osmanlı Devleti…” Verilen paragraf aşağıdaki cümlelerin hangisiyle tamamlanabilir?
A) İttifak Devletleri’nin yanında I. Dünya Savaşı’na girdi.
B) Londra Konferansı’na katıldı.
C) İngiltere ile ittifak antlaşması yaptı.
D) Brest-Litovsk Antlaşması’nı imzaladı.

  • Cevap: A

54- Son Osmanlı Mebusan Meclisi 28 Ocak 1920 tarihinde Misakımillî kararlarını alarak vatanın parçalanamaz bir bütün olduğunu temel prensip olarak açıkladı. Buna karşılık Osmanlı yönetimi 10 Ağustos 1920 tarihinde Sevr Antlaşması’nı imzalayarak vatan topraklarının parçalanıp bölünmesine boyun eğdi. Bu metne göre aşağıdaki yargılardan hangisine ulaşılabilir?
A) Alınan kararlardan sonra Mebusan Meclisinin dağıtıldığına
B) Osmanlı yönetiminin halkın iradesine önem verdiğine
C) Mebusan Meclisinin aldığı karar sonucu İstanbul’un işgal edildiğine
D) Osmanlı yönetiminin milletin beklentilerine aykırı hareket ettiğine

  • Cevap: D

55- Wilson İlkeleri’yle I. Dünya Savaşı sonunda yapılacak barış antlaşmalarının hangi ilkeler çerçevesinde oluşturulacağı belirlenmiştir. Bu ilkelerde yer alan “I. Dünya Savaşı öncesi veya savaş sürerken yapılan gizli paylaşma antlaşmaları hukuken geçersiz sayılacaktır.” maddesiyle devletler arası gizli antlaşmaların yapılması önlenmek istenmiştir. Wilson İlkeleri’nin hangi maddesi bu yargıyı desteklemektedir?
A) Devletler arası sorunları çözmek için uluslararası bir örgüt kurulacak.
B) Yenen devletler yenilenlerden toprak ve tazminat almayacak.
C) Devletler arası açık diplomasi uygulanacak.
D) Devleteler arası silahlanma yarışına son verilecek

  • Cevap: C

56- (I) Osmanlı yönetimi, Mondros Ateşkes Antlaşması’ndan sonra işgallere karşı sessiz kalıyordu. (II) Yönetime göre işgale direnmek imkânsızdı ve istekler yerine getirilerek uygun şartlarda bir antlaşmaya varılabilirdi. (III) Ülkenin hemen her yerinde kargaşa ve düzensizlik vardı, halk ne yapacağını bilmez durumdaydı. (IV) İşgallerin başlamasıyla birlikte Türk halkı kimseden emir ve talimat almadan vatanını, toprağını savunmaya başladı. Önce Müdafaa-i Hukuk Cemiyetleri’ni kurarak fikri mücadeleye, ardından Kuvâ-yı Millîye’nin kurulmasıyla da silahlı mücadeleye geçildi.
Yukarıda numaralanmış cümlelerin hangisinde, Osmanlı yönetiminin işgallere karşı duyarsız kalmasının nedeni verilmiştir?
A) I
B) II
C) III
D) IV

  • Cevap: B

57- Mustafa Kemal’in 8-9 Temmuz 1919 tarihinde askerlik görevinden istifa etmesi aşağıdaki olaylardan hangisinin sonrasında ve öncesinde gerçekleşmiştir?
A) Havza Genelgesi sonrası, Amasya Genelgesi öncesi
B) Samsun’a çıkışı sonrası, Havza Genelgesi öncesi
C) Amasya Genelgesi sonrası, Erzurum Kongresi öncesi
D) Erzurum Kongresi sonrası, Sivas Kongresi öncesi

  • Cevap: C

8. Sınıf Meb Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 87 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
20
love
5
clap
3
angry
2
happy
2
sad
2
unlike
1
confused

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!