Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Sözel

8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Sözel Cevapları Sayfa 154

“8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Sözel Cevapları Sayfa 154 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Sözel Cevapları Sayfa 154

22. Doğada farklı türden pek çok canlı, belli ortamlarda birlikte yaşar. Canlıların, yaşamlarını ortak olarak devam ettirmesini sağlayan bu duruma ortak yaşama (simbiyoz) denir. Ortak yaşamanın yaygın görülen üç çeşidi vardır. Bunlardan karşılıklı birliktelik adı verilen çeşidinde iki farklı tür de birbirinden yarar sağlar. Bir diğer ortak yaşama çeşidi olan tek taraflı birliktelikte bir taraf yarar sağlarken diğeri fayda ya da zarar görmez. Parazitlik adı verilen çeşidinde ise konuklar durumdan memnunken ev sahipleri olumsuz etkilenir. Aşağıda ortak yaşama çeşitlerine örnekler verilmiştir.
I. Karıncaların, kendilerine yuva sağlayan akasya ağaçlarının dayanıklılığını azaltan filizlerle beslenmesi
II. Orkidelerin, güneş ışığını daha fazla alabilmek için tutunduğu ağaçların bu durumdan etkilenmemesi
III. Yaprak bitlerinin, üzerine tutunduğu bitkinin öz suyunu emdiği için bitkinin besin kaybetmesi

Bu metne göre, numaralanmış örneklerin ait olduğu ortak yaşama çeşitleri aşağıdakilerin hangisinde doğru işaretlenmiştir?

  • Cevap: D

23. Defne, bir arkadaşının kendisine gönderdiği yazının ilk paragrafı ile ilgili şu önerilerde bulunmuştur:
• İkinci cümlen anlama bir katkı sağlamadığından paragraftan çıkarılabilir.
• İddianı ispatlamak üzere bir atasözü veya özdeyişten yararlanmalısın.
• Anlatımını birinci kişi ağzıyla gerçekleştirmen, üslubuna içtenlik kazandırabilmende yarar sağlayacaktır.

Buna göre Defne’nin önerilerde bulunduğu paragraf aşağıdakilerden hangisidir?

A) Mütevazı bir insan, tevazu sahibi olduğunu öne sürmez. Başka bir deyişle alçak gönüllülük suyun akışı, yağmurun yağışı gibi kendiliğinden olur; niyetle değil. Nitekim bir düşünürün “Tevazu gösterdiğinin farkındaysan kibirden kur- tulamadın.” sözü tam da bu noktaya işaret eder.

B) Araştırmalara göre iletişim esnasında sarf edilen sözler, fikirlerin en fazla yüzde kırkını yansıtabiliyor. Bu durum dilin, düşünceleri aktarmada yetersiz olduğu anlamına geliyor. İlginçtir ki iletişimin geri kalanı genellikle bilinç dışı unsurlar üzerinden gerçekleştiriliyor.

C) Kendilerinin zarar göreceğini bilseler de sözlerinde duran insanlara dürüst denir. Dürüst insanlar, çıkarlarına ters olsa da sözlerini tutarlar. Onlar, her türlü etki karşısında sonuna kadar direnirler. Düşündükleri, söyledikleri ve yaptıkları hep uyum içindedir.

D) Kendi davranışlarımızı nesnel bir gözle tartmakta bir hayli zorluk çekeriz çünkü duygularımız, resmi net bir şekilde yorumlamamızın önüne geçer. Kendimize, başka insanların bizi gördüğü açıdan bakabilseydik hatalı davranışlarımızı daha kolay düzeltebilirdik.

  • Cevap: C

LGS Çalışma Çalışma Kitabı (8. Sınıf  Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce) Sayfa 154 Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!