Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf Matematik Berkay Yayıncılık

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Berkay Yayıncılık Sayfa 104

“8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 104 Berkay Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Berkay Yayınları Sayfa 104

Bir cep telefonundaki 0,1,2,3,4,5, 6, 7,8 ve 9 rakamlarının yazılı olduğu tuşlar eşit büyüklüktedir. Buna göre cep telefonunun, rakamları belirten tuşlarından birine rastge- le basıldığında tuşun üzerindeki rakamın;
a. 2 olma,
b. 2 olmama,
c. Bir basamaklı olma, ç. İki basamaklı olma olasılığını bulunuz.
d. Bulduğunuz olasılık değerlerini yorumlayınız.

Cep telefonunun, rakamları belirten ve üzerlerinde 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ve 9 rakamları bulunan tuşları eşit büyüklüktedir. Bu durumda tuşlardan birine rastgele basıldığında tuşun üzerindeki rakamın 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 veya 9 olma olayları, eşit şansa sahip olaylardır ve olayların çıktılarının olasılık değerleri eşittir.

a. Cep telefonunda 10 adet rakam olduğundan rakamları belirten tuşlardan birine rastgele basılma olayına ait olası durum sayısı 10’dur. Bu durumda cep telefonunun, rakamları belirten tuşlarından birine rastgele basıldığında tuşun üzerindeki rakamın 2 olma olasılığı, -L-’dur.
b. Bir olayın olma olasılığı ile olmama olasılığının toplamı 1 ’dir. Cep telefonunun, rakamları belirten tuşlarından birine rastgele basıldığında tuşun üzerindeki rakamın 2 olma olasılığı  ise 2 olmama Cep telefonunun, rakamları belirten tuşlarından birine rastgele basıldığında tuşun üzerindeki rakamın 2 olmama olasılığı
c. Cep telefonunun, rakamları belirten tuşlarının tamamında bir basamaklı sayılar yani rakamlar bulunmaktadır. Bu durumda bu tuşlardan birine rastgele basıldığında tuşun üzerindeki rakamın bir basamaklı sayı olma olayı kesin olaydır ve bu olayın olma olasılığı, 1 ’dir.
ç. Cep telefonunun, rakamları belirten tuşlarından birine rastgele basıldığında tuşun üzerindeki rakamın iki basamaklı sayı olma olayı imkânsız olaydır ve bu olayın olma olasılığı, 0’dır.
d. Bulunan olasılık değerlerinden kesin olaya ait olanlar 1 ’e, imkânsız olaya ait olanlar 0’a eşittir. Diğer olaylara ait olasılık değeri ise 0 ile 1 doğal sayılarının arasındadır.

Yanda, 2019 yılının mart ayına ait bir takvim sayfası verilmiştir.
Buna göre Mart ayının günlerini belirten sayılardan biri rastgele seçildiğinde sayının;

a. 32 olma olasılığını,
b. 32’den küçük bir sayı olma olasılığını bulunuz.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

8. Sınıf Berkay Yayıncılık Matematik Ders Kitabı Sayfa 104 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
2
unlike
1
angry
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!