Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf Matematik Berkay Yayıncılık

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Berkay Yayıncılık Sayfa 159

“8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 159 Berkay Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Berkay Yayınları Sayfa 159

Tablodaki verilerle, doğrusal ilişkiyi belirten grafiği oluşturalım.

Grafiğe göre, gün sayısı 0 iken Cansu’nun kumbarasında 220 TL vardır. Bu durumda grafik, y eksenini, 220 TL’yi belirten noktada keser. 11 günün sonunda Cansu’nun kumbarasında kalan para miktarı 0 TL olmuş, yani hiç para kalmamıştır. Bu durumda grafik,x eksenini, 11. günü belirten noktada kesmiştir. Öyleyse grafik orijinden geçmemektedir.

Hareket hâlindeki bir otobüsün yolda geçirdiği süre (saat) ile gittiği mesafe (km) yandaki tabloda verilmiştir. Tabloya göre, geçen süre (saat) ile gidilen mesafe (km) arasındaki doğrusal ilişkiyi belirten denklemi yazınız. Tablodaki verilerle bir grafik oluşturunuz ve grafiği yorumlayınız.

Tabloya göre, otobüs 1 saatin sonunda 60 km, 2 saatin sonunda 120 km, 3 saatin sonunda 180 km, 4 saatin sonunda 240 km ve 5 saatin sonunda 300 km yol gitmiştir. Bu durumda otobüs her saat 60 km yol gitmiştir. Öyleyse geçen süre (saat) ile gidilen mesafe (km) arasındaki doğrusal ilişki y = 60 ■ x denklemi ile ifade edilir. Denklemdeki x geçen süreyi, y ise gidilen mesafeyi belirtmektedir. Denkleme göre geçen süre 60 ile çarpılarak gidilen mesafe bulunabilmektedir. Bu durum, yandaki tabloda belirtilmiştir.

Tablodaki verilerle, doğrusal ilişkiyi belirten grafik yandaki gibi oluşturulabilir.
Grafiğe göre, geçen süre 0 saat iken gidilen mesafe 0 km olmuştur. Bu durumda grafik orijinden yani (0, 0) noktasından geçmektedir. Grafiğe göre gidilen mesafe, geçen sürenin 60 katı olduğuna göre otobüs aynı hızla 8 saatte 8 ■ 60 = 480 km yol gider.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

8. Sınıf Berkay Yayıncılık Matematik Ders Kitabı Sayfa 159 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!