Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları

8. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 31

8. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 31 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 31

Soru: 17) 1913’te beygirlerin performansını araştıran Fransız mühendis Maximilian Ringelmann şunu keşfetti: Bir faytonu çeken iki koşum hayvanının performansı tek bir beygirin performansının iki katı değildir. Bu sonuç karşısında şaşkınlığa uğrayan Ringelmann, araştırmalarını genişletip bunlara insanları da dâhil etti. Bir grup erkeğe halat çektirip her birinin harcadığı gücü ölçtü. Ortalamada, birlikte halat çeken iki kişi, tek başlarına çekerken harcadıkları gücün sadece %93’ünü, üç kişi çekerken %85’ini, sekiz kişi birlikte halat çekerken de ancak %49’unu harcıyordu. “Ringelmann etkisi” denen bu fenomen, bireylerin performansları doğrudan görülemez olduğunda bir gruptaki birey sayısı arttıkça gruptaki her bireyin verimliliğinin düşeceğini gösterir.

Bu metne göre “Ringelmann etkisi”ni anlatan en uygun atasözü aşağıdakilerden hangisidir?

A) Horozu çok olan köyün sabahı geç olur.
B) Bir elin nesi var, iki elin sesi var.
C) At nallanırken kurbağalar ayak uzatmaz.
D) Iki at, bir kazığa bağlanmaz.

  • Cevap: A

Soru: 18) Buna göre grup çalışmalarında “Ringelmann etkisi”nin ortadan kaldırılarak bireysel verimliliğin artırılması için aşağıdakilerin hangisinin yapılması en uygundur?

A) Grup üyelerinin her birine ayrı ayrı sorumluluk verilmelidir.
B) Düşük performans sergileyen birey gruptan çıkarılmalıdır.
C) Grup çalışmasının önemi üzerinde bilgilendirme yapılmalıdır.
D) Gruplardaki birey sayısı mümkün olduğunca azaltılmalıdır.

  • Cevap: A

Soru: 19) Bir haftadır tüm sınıf Arda için hazırlık yapıyordu. Ona sürpriz bir doğum günü yapmak istiyorduk. Anne babaları bile işin içine katmış, hummalı bir hazırlık içine girmiştik. Derken beklenen gün geldi. Sıra Arda’yı akşamki doğum gününe çağırmaya gelmişti. Bu görevi bana verdiler. Işim o kadar zordu ki hem Arda’ya hazırlıkların onun için olduğunu hissettirmemeliydim hem de onu gelmeye ikna etmeliydim. Arda tüm ısrarlarıma rağmen gelmemekte direniyordu. Konuşmamıza şahit olan arkadaşlarımla beraber ne söylesek fayda etmiyordu. Sonunda dayanamayıp “Ne yani onca hazırlık boşa mı gidecek?” dedim. Arda, bir şeyler sezmiş gözlerle yüzüme bakarken yanımdaki arkadaşım “—.” diyerek olayı özetledi. Bu metinde boş bırakılan yere anlam akışına göre aşağıdakilerden hangisi getirilemez?

A) Pot kırdın
B) Çam devirdin
C) Gaf yaptın
D) Iska geçtin

  • Cevap: D

Soru: 20) Atasözleri; bir milletin tecrübelerini yansıtan, genellikle öğüt vermek amacıyla kullanılan, kalıplaşmış söz gruplarıdır. İnsanın sevdiği kimse veya iş yüzünden gelecek sıkıntılara katlanması gerektiğini “Gülü seven dikenine katlanır.”, kusurunu anlayıp özür dileyen kişinin affedilmesi gerektiğini “Güneş balçıkla sıvanmaz.”, bir kimsenin ya da işin değerini ancak bu konularda uzmanlığı olanların bildiğini “İş bilenin, kılıç kuşananındır.”, kendi yararına iş yapmak için fırsat kollayan kişinin karışık zamanı beklemesini “Kurt dumanlı havayı sever.” atasözü ile daha etkili bir şekilde dile getirebiliriz. Bu parçada numaralanmış atasözlerinden hangisinin açıklaması yanlıştır?

A) I
B) II
C) III
D) IV

  • Cevap: B

8. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 31 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!